Μειώθηκε στα 14 χρόνια η ποινή του μουσικού που αποπλανούσε ανήλικες

Μειώθηκε στα 14 χρόνια η ποινή του μουσικού που αποπλανούσε ανήλικες

Σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο 63χρονος διακεκριμένος καθηγητής μουσικής, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση αποπλάνησης δύο ανήλικων μαθητριών του την περίοδο 2016-2017.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον καθηγητή, μέλος της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών, για τα κακουργήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, κατάχρησης σε ασέλγεια και πορνογραφίας καθώς και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

Στον 63χρονο καθηγητή αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου με αποτέλεσμα το δικαστήριο να μειώσει σχεδόν στο μισό την καταδίκη των 30 ετών και 6 μηνών που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Νωρίτερα την ενοχή του καθηγητή μουσικής, όπως κατηγορείται είχε εισηγηθεί και ο εισαγγελέας Έδρας του δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου ζητώντας από το δικαστήριο να μην κάνει χρήση διάταξης του ποινικού κώδικα που θα έχει ως αποτέλεσμα ευμενέστερη ποινική μεταχείριση για τον κατηγορούμενο.

Ο εισαγγελέας είπε στην αγόρευση του πως είναι απολύτως πεπεισμένος για την ενοχή του διακεκριμένου καθηγητή τονίζοντας ότι οι πράξεις του σε βάρος των δύο μαθητριών του, 8 και 10 ετών, συνιστούν ξεκάθαρα κακουργηματική αποπλάνηση ανήλικου παιδιού ( άρθρο 339 ΠΚ), ενώ επεσήμανε στους δικαστές να μην δεχθούν την εκδοχή ότι οι θωπείες και όσα άλλα έζησαν τα δύο κορίτσια αποτελούν το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας (άρθρο 337 ΠΚ) που προβλέπει ποινή φυλάκισης το πολύ 2 ετών.

«Ποιος θα ήθελε το παιδί του να υποστεί αυτά που υπέστησαν οι δυο ανήλικες;», τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός. «Δεν μου καταλείπεται απολύτως καμία αμφιβολία, δεν έχω καμία αμφιβολία στη δικαστική μου συνείδηση ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε θωπείες στην ανήλικη Α., στα χέρια στην αρχή, στους μηρούς και αυξάνοντας σταδιακά την ένταση θώπευε το παιδί στον πρωκτό μέσα από τα ρούχα ενώ τοποθέτησε το χέρι της ανήλικης στο μόριό του», ανέφερε για την περίπτωση της 10χρονης και συνέχισε περιγράφοντας τη δράση του 60χρονου μουσικού σε βάρος του 8χρονου θύματος. «Προέβαινε σε θωπείες στην 8χρονη αρχικά στα χέρια και στο κεφάλι και μετά μέσα από τα ενδύματα στην περιοχή του στήθους και των γενετικών οργάνων, τη φιλούσε στον λαιμό και έτριβε το γενετικό του μόριο στην πλάτη του κοριτσιού», τόνισε, ζητώντας την καταδίκη του όπως κατηγορείται.