Μεγάλη και η οικονομική αβεβαιότητα μετά τη νίκη D. Trump

Μεγάλη και η οικονομική αβεβαιότητα μετά τη νίκη D. Trump

Η ένωση γερμανικών βιομηχανιών BDI δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για την οικονομία μετά τη νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και τον προέτρεψε να μην επιδιώξει μια πορεία απομονωτισμού.

«Η αβεβαιότητα στην οικονομία είναι τεράστια. Ο Donald Trump καλό θα ήταν να μην αποκλείσει την αμερικανική οικονομία από τον κόσμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του BDI Ούλριχ Γκρίλο.

«Διαφορετικά η αβεβαιότητα για τη μελλοντική πορεία θα οδηγήσει σε σημαντικά αρνητικές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Γκρίλο.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού επενδυτικού ταμείου λέει ότι η νίκη Trump θα αποκλιμακώσει τις γεωπολιτικές εντάσεις

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του ρωσικού κρατικού επενδυτικού ταμείου, δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως η προεδρική νίκη του Donald Trump θα μειώσει τις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις.

«Μια αμερικανική εξωτερική πολιτική με λιγότερες αντιπαραθέσεις θα προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για το κοινό (ρωσο-αμερικανικό) εμπόριο και τις επενδύσεις», ανέφερε ο Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Russian Direct Investment Fund, σε ανακοίνωση. Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα ανακάμψουν γρήγορα, «όπως συνέβη και μετά την ψήφο του Brexit».

Η ένωση γερμανικών βιομηχανιών του μηχανολογικού κλάδου προειδοποιεί τον Trump να μην εφαρμόσει μέτρα προστατευτισμού

Η ένωση των γερμανικών βιομηχανιών του μηχανολογικού κλάδου προειδοποίησε σήμερα τον Trump να μην εφαρμόσει μέτρα εμπορικού προστατευτισμού, όπως προανήγγειλε στην προεκλογική του εκστρατεία, κρίνοντας ότι αυτό θα έπληττε την αμερικανική οικονομία αλλά και τις γερμανικές εξαγωγές.

«Εάν η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ακολουθήσει μια πορεία προστατευτισμού, οι συνέπειες αυτού θα γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο. Μπορούμε απλά να ελπίσουμε ότι οι δηλώσεις τους δεν θα συνοδευθούν από τις αντίστοιχες πράξεις», ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της ένωσης VDMA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ