Μάντσεστερ: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του προσώπου που κατασκεύασε ενδεχομένως τις βόμβες

Μάντσεστερ: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του προσώπου που κατασκεύασε ενδεχομένως τις βόμβες

Η βρετανική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους συνεργούς που ενδεχομένως βοήθησαν τον Salman Abedi να κατασκευάσει τον εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδότησε με αποτέλεσμα να σκοτώσει 22 ανθρώπους σε συναυλία στο Μάντσεστερ τη Δευτέρα, έγινε γνωστό από μια πηγή που είναι ενήμερη για την εξέλιξη των ερευνών.

"Το ερώτημα είναι: ενεργούσε μόνος του ή ανήκε σε δίκτυο προσώπων που ήθελαν να σκοτώσουν. Σε αυτό επικεντρώνεται η έρευνα" επισήμανε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

"Η ανησυχία είναι ότι ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω που τον βοήθησαν να φτιάξει τη βόμβα. Το να κατασκευάσει κανείς αυτούς του είδους τον εκρηκτικό μηχανισμό απαιτεί ειδικές γνώσεις και ικανότητες", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

"Είναι ξεκάθαρο ότι διεξάγουμε έρευνες για ένα δίκτυο"

Σε ένα δίκτυο προσώπων επικεντρώνει τις έρευνές της η βρετανική αστυνομία σε σχέση με την επίθεση στο Μάντσεστερ όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι τη Δευτέρα, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ, επιβεβαιώνοντας ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας προφανώς δεν έδρασε μόνος του.

«Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ερευνάμε ένα δίκτυο» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ian Hopkins σε δημοσιογράφους.

«Όπως έχω πει, (οι έρευνες) συνεχίζονται με συγκεκριμένο ρυθμό. Διεξάγουμε εκτενείς έρευνες και επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή του Μάντσεστερ καθώς μιλάμε» επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «τέσσερις άνθρωποι» έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

- Επίθεση στο Manchester: Σε κρίσιμη κατάσταση 20 από τους 64 τραυματίες

- Salman Abedi το όνομα του καμικάζι του Μάντσεστερ

- Εκνευρισμός στο Λονδίνο από τις διαρροές σχετικά με τις έρευνες για την επίθεση στο Μάντσεστερ