Μακελειό στο Μπαγκλαντές 20 όμηροι νεκροί από τον ISIS

Μακελειό στο Μπαγκλαντές 20 όμηροι νεκροί από τον ISIS

Η επίθεση σε εστιατόριο στην Ντάκα στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται έξι ένοπλοι δράστες, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός του Μπανγκλαντές, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα από τα θύματα έχουν σκοτωθεί με αιχμηρά όπλα.

Ο ταξίαρχος Ναΐμ Ασράφ Τσοουντούρι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι 13 άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένας Ιάπωνας και δύο πολίτες της Σρι Λάνκα.

"Βρήκαμε τα πτώματα 20 ανθρώπων. Οι περισσότεροι είχαν σκοτωθεί βάναυσα με χτυπήματα από αιχμηρά όπλα", δήλωσε ο ταξίαρχος. Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

 

Ο συνταγματάρχης Ρασιντούλ Χάσαν δήλωσε πως δεν είναι ακόμη ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει τις εθνικότητες των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία σκοτώθηκαν από αιχμηρά όπλα.

Στο μεταξύ, πηγή του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε σήμερα γνωστό πως άγνωστος αριθμός Ιταλών περιλαμβάνεται μεταξύ των ομήρων που σκοτώθηκαν στο εστιατόριο στην Ντάκα.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν χθες το βράδυ στο εστιατόριο φωνάζοντας "Ο Αλλάχ είναι ο πιο μεγάλος" και σκότωσαν 20 ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σ'' αυτό πριν η αστυνομία εισβάλει σήμερα στο κτίριο και διασώσει 13 ομήρους, δήλωσαν αξιωματούχοι του Μπανγκλαντές.

Επτά Ιταλοί βρίσκονταν στο εστιατόριο όταν άρχισε η επίθεση, ανέφεραν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

“Ο βομβιστής ανατινάχτηκε κοντά στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του Χατζί Χαγιάτ Χαν, τοπικού ηγέτη, στην επαρχία Ναργκαρχάρ στ'' ανατολικά του Αφγανιστάν, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του. Ο Χαν και οι σωματοφύλακες του, δεν τραυματίστηκαν από την έκρηξη, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο πηγή της επαρχίας.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν δύο περαστικοί, ενώ καταστράφηκαν το αυτοκίνητο του Χαν και αρκετά κτίρια και καταστήματα γύρω από το σημείο της έκρηξης,” δήλωσε ανώνυμα, η πηγή της επαρχίας στο Xinhua.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ