Μαίνεται η «κόντρα» Κουρουμπλή – ΠΝΟ

Μαίνεται η «κόντρα» Κουρουμπλή – ΠΝΟ

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στις 7.30 ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη σκιά της ανακοίνωσης της ΠΝΟ ότι συνεχίζει την απεργία της μέχρι την Κυριακή στις 6 το πρωί.

Έκτακτη σύσκεψη αυτή την ώρα και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΝΟ.

Την παράταση μέχρι την Κυριακή το πρωί, της απεργίας στα πλοία, που έληγε απόψε τα μεσάνυχτα, αποφάσισε η ΠΝΟ, σκληραίνοντας την στάση της απέναντι στην κυβέρνηση.

Με βάση τη σημερινή απόφαση της ομοσπονδίας, η απεργία λήγει την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου στις 06.00 το πρωί.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, επανέρχεται διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος σημείωσε πως δεν θα υπάρξει καμία νέα επιβάρυνση στην φορολογία των ναυτικών.

Οι πρώτες σοβαρές ελλείψεις στα νησιά είναι γεγονός

Εν τω μεταξύ, τον κώδωνα του κινδύνου να βρεθεί αντιμέτωπο με σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων το νοσοκομείο της Κέρκυρας, από την ερχόμενη εβδομάδα, κρούει ο διοικητής του, Φοίβος Κακαβίτσας, ενω στο νησί ήδη σημειώνονται ελλείψεις σε κρέας και γαλακτοκομικά.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο, για να μεταφερθούν τα φάρμακα στο νησί» διαβεβαίωσε πάντως ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας.

Πηγή: skai.gr