Μ. Sapin: Η βρετανική κυβέρνηση μοιάζει αβοήθητη μπροστά στο Brexit – H κριτική Trump συσπειρώνει την ΕΕ

Μ. Sapin: Η βρετανική κυβέρνηση μοιάζει αβοήθητη μπροστά στο Brexit – H κριτική Trump συσπειρώνει την ΕΕ

Τα βέλη του, τόσο προς τη Βρετανία όσο και προς τον D. Trump, εξαπέλυσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Michel Sapin, τονίζοντας ότι η Βρετανία μοιάζει αβοήθητη μπροστά σε αυτό που [πραγματικά σημαίνει το Brexi και τώρα αναγκάζεται να αυτοσχειδιάσει. 

«Κανείς δεν ήταν έτοιμος. Είμαστε σε μια κατάσταση αυτοσχεδιασμού», δήλωσε ο Sapin σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για την έμμεση απειλή του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Philip Hammond να χρησιμοποιήσει τη φορολογία των επιχειρήσεων ως μοχλό πίεσης στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Όλα αυτά δείχνουν πόσο αβοήθητη είναι η βρετανική κυβέρνηση ενώπιον μιας κατάστασης που κάποιοι εξ αυτών δεν ήθελαν», δήλωσε ο M. Sapin.

Αναφερόμενος στην κριτική του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ D. Trump για την Ευρώπη , o Γάλλος Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το μόνο που επιτυγχάνε είναι να ενδυναμώνει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

«Όσο περισσότερο (ο Trump) κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις, τόσο περισσότερο συσπειρώνονται οι Ευρωπαίοι», δήλωσε ο Μ. Sapin.

Ο D. Trump δήλωσε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος An. Merkel είχε κάνει ένα «καταστροφικό λάθος» με την πολιτική των 'ανοικτών θυρών' για τη μετανάστευση, σύμφωνα με συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα The Times of London και τη γερμανική Bild.

Ο M. Sapin δήλωσε ότι τέτοιου είδους κριτική είναι απαράδεκτη. «Η επίθεση κατά της Καγκελαρίου δεν είναι ένα επιχείρημα που μπορούμε να αποδεχθούμε ως Γάλλοι ή Ευρωπαίοι», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ