Λύση «εδώ και τώρα» στα αλυσιδωτά προβλήματα που δημιουργεί η επίσχεση εργασίας των απασχολουμένων στον ΟΑΣΘ, ζητεί με σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης.
Υπογραμμίζοντας ότι η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, για έβδομη ημέρα σήμερα, έχει «παραλύσει κυριολεκτικά την αγορά» και ότι οι επαγγελματίες του νομού Θεσσαλονίκης «έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και δεν αντέχουν να δέχονται νέα πλήγματα», ο κ. Ζορπίδης ζητεί από την κυβέρνηση, τους βουλευτές των κομμάτων και τους αιρετούς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης «να σπεύσουν, να δώσουν λύση και να ξαναρχίσουν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ».
Τονίζει: «Φτάνουν πια οι διαπιστώσεις, οι περιγραφές, οι εκκλήσεις και οι διαμαρτυρίες. Απαιτούμε λύση. Δεν είναι δυνατό να ταλαιπωρείται έτσι μία ολόκληρη πόλη και απλώς να σχολιάζουμε. Μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες οι πολίτες δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους επί έξι μέρες λόγω μίας απεργίας».
Κίνημα... ωτοστόπ απέναντι στην επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ
Με το σήκωμα του... δαχτύλου τους "απαντούν" οι Θεσσαλονικείς στην επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, που έχει αφήσει χωρίς αστικά λεωφορεία την πόλη για 7η συνεχόμενη μέρα.
Με την καθιερωμένη, διεθνώς, κίνηση του ωτοστόπ -τον σηκωμένο αντίχειρα- οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες μετακίνησης και οργανώνονται σε ένα Κίνημα, μέσω σελίδας στο facebook.
"Είχα την ιδέα πριν από περίπου δύο ημέρες και εξεπλάγην που πήρε τόσο σύντομα, τόσο μεγάλες διαστάσεις" λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εμπνευστής του "Κινήματος ωτοστόπ", Δημήτρης Παπαγεωργίου. Πεποίθησή του είναι, ότι με αφορμή το πρόβλημα μετακίνησης, ο κόσμος θα γίνει λιγότερο φοβικός και θα προσπαθήσει να έρθει πιο κοντά στον συμπολίτη του, σπάζοντας "τον δισταγμό και την αποξένωση της εποχής".
Η ιδέα είναι απλή και παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές που ήταν πιο διαδεδομένη γιατί, "οι άνθρωποι", όπως λέει ο κ. Παπαγεωργίου, "δεν φοβόντουσαν, ούτε ήταν αποξενωμένοι".
"Όσοι οδηγούμε λοιπόν, μπορούμε να περνάμε από στάσεις και να παίρνουμε κόσμο στο αυτοκίνητο μας, να γράφουμε σε χαρτάκι τον προορισμό μας για να το βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι και οι πεζοί, απλά, να σηκώνουν τον αντίχειρα" εξηγεί.
Το Κίνημα έχει ήδη αποκτήσει και σηματάκι που μπορεί να μπει στο αυτοκίνητο, δηλώνοντας τη διάθεση κάποιου για συμμετοχή στην ιδέα.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ