Α. Λουκασένκο: Αν «πέσει» η Λευκορωσία θα ακολουθήσει και η Ρωσία

Α. Λουκασένκο: Αν «πέσει» η Λευκορωσία θα ακολουθήσει και η Ρωσία

Την εκτίμηση ότι εάν «πέσει» Λευκορωσία, η Ρωσία θα είναι η επόμενη εξέφρασε ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο μιλώντας σε Ρώσους δημοσιογράφους. 

Ο Λουκασένκο ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Ρωσία θα πρέπει να μείνει σε εγρήγορση είναι κοινή εκτίμηση μετο Κρεμλίνο ότι «αν πέσει η Λευκορωσία μπορεί να ακολουθήσει η Ρωσία».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Λουκασένκο δήλωσε ότι μπορεί να έχει «μείνει λίγο παραπάνω» στη θέση του ως Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αλλά πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι μόνο αυτός είναι ικανός να υπερασπιστεί το έθνος και τους συμπατριώτες του αυτή τη στιγμή.

«Ναι, είναι πιθανό να έχω κάτσει στην προεδρία λίγο παραπάνω. [...] Αλλά στην πραγματικότητα μόνο εγώ μπορώ να προστατεύσω τους Λευκορώσους αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Λουκασένκο ηγείται της Λευκορωσίας από το 1994. Η αμφισβητούμενη επανεκλογή του με συντριπτική πλειοψηφία στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 9 Αυγούστου στη χώρα, προκάλεσε ένα κύμα μαζικών διαμαρτυριών στη χώρα, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών αποτελούν προϊόν εκτεταμένης νοθείας.