Αν. Λοβέρδος: Την ιστορία με τα Ίμια την προκάλεσε ο Π. Καμμένος

Αν. Λοβέρδος: Την ιστορία με τα Ίμια την προκάλεσε ο Π. Καμμένος

Την ευθύνη για την ένταση στα Ίμια και το περιστατικό με την εμβόλιση του ελληνικού πλοίου του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό έχει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, υποστηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράραξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως «την ιστορία με τα Ίμια την προκάλεσε ο Υπουργός Άμυνας, ο οποίος επί τρία χρόνια, δημιουργεί μία ένταση στην περιοχή» και πρόσθεσε πως «είχαμε καταλήξει ότι σε ορισμένα θέματα θα αποφύγουμε τις εντάσεις και εμείς και οι Τούρκοι. Αυτός πήγαινε γυρεύοντας κάνοντας παλικαριές, με τις παλικαριές οδηγούσε την άλλη πλευρά στο να περνάει στην στρατιωτική παρουσία στο σημείο εκείνο που είχε θεωρηθεί γκρίζα ζώνη».

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ συμπλήρωσε λέγοντας πως «πήγαινε εκεί ο υπουργός Άμυνας να κάνει το παλικάρι, δεν ανέβαινε πάνω, πήγαινε στο γύρω - γύρω, εξωθούσε τα πνεύματα, οπότε οι άλλοι πέρασαν στην στρατιωτική παρουσία στην περιοχή. Πέρασαν δηλαδή στην κατοχύρωση».

Ο κ. Λοβέρδος κατέληξε με το σχόλιο πως «από τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού εξωτερικών το 2016 ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, ήρθε τώρα η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος».

Φωτογραφία: Intime News