Α. Λοβέρδος: Οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού ήταν έτοιμες για έλεγχο

Α. Λοβέρδος: Οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού ήταν έτοιμες για έλεγχο

H ομάδα των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού που επέβαιναν στη φρεγάτα ήταν έτοιμη να πραγματοποιήσει τη νηοψία αλλά «τους εδόθη εντολή για να επιστρέψουν τα κρεβάτια τους», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσέθεσε ότι δεν είναι σαφές για ποιο λόγο δεν έγινε το ρεσάλτο, τι ναρκωτικά μετέφερε το τουρκικό πλοίο και γιατί δόθηκαν διαφορετικές εντολές.

Επανέλαβε πως υπάρχει τεράστιο θέμα και αντίθετες αναφορές, ενώ είπε πως την Παρασκευή, ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε και αναφορά στην εισαγγελία του ναυτοδικείου Πειραιά στην οποία ζητά γίνει ποινική αξιολόγηση των πληροφοριών που έχει - και κατέθεσε - για την επιχείρηση που δεν έγινε.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Λοβέρδου, τη νύχτα της 27ης προς 28ης Μαΐου 2016 συνέβη ένα περιστατικό στο οποίο η φρεγάτα Έλλη άφησε να φύγει τουρκικό πλοίο με ναρκωτικά, καθώς πήρε άλλη διαταγή. 

Απαντήσεις για το θέμα έχει ζητήσει και η Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή, με τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Βασίλη Κικίλια, να τονίζει ότι τα ερωτήματα που προκύπτουν για την πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου είναι αμείλικτα. 

Φωτογραφία Intime News