Live οι ανακοινώσεις για την παροχή διευκολύνσεων στους εμβολιασμένους

Live οι ανακοινώσεις για την παροχή διευκολύνσεων στους εμβολιασμένους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου από τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, για τα μέτρα διευκόλυνσης που θα ισχύσουν για τους εμβολιασμένους, από την 15 Ιουλίου.

Όπως προανήγγειλε νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης οι διευκολύνσεις θα αφορούν τον χαρακτηρισμό covid free χώρων μόνο για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων.

Θα περιλαμβάνεται ακόμα η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες μαζικών χώρων όπως οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, οι συναυλίες, τα φεστιβάλ, οι αθλητικές εκδηλώσεις να λειτουργούν μόνο για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων.

Εάν το επιλέξουν τότε ο χώρος τους να χαρακτηρίζεται ως covid free και δε θα υπάρχουν περιορισμοί και άρα η χωρητικότητα σε αυτούς τους χώρους θα είναι μεγαλύτεροι.

Εάν πάλι επιλέξουν να δέχονται ανεμβολίαστους πολίτες, τότε θα λειτουργούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή μάσκες, αποστάσεις και περιορισμούς στην πληρότητα των χώρων.

Το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων θα απασχολήσει την κυβέρνηση στις αρχές του φθινοπώρου.