Λευκός Οίκος: Εσωτερική έρευνα σε συμβούλους του Trump για παραβίαση απορρήτου

Λευκός Οίκος: Εσωτερική έρευνα σε συμβούλους του Trump για παραβίαση απορρήτου

Εσωτερική έρευνα διεξάγεται στον Λευκό Οίκο για τη χρήση ιδιωτικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κρατικές υποθέσεις από πολλούς κορυφαίους συμβούλους του προέδρου. Την αποκάλυψη έκανε το διαδικτυακό ειδησεογραφικό περιοδικό Politico, αναφέροντας ότι ανάμεσα σε όσους κάνουν χρήση των προσωπικών τους λογαριασμών είναι ο γαμπρός του προέδρου, Jared Kushner και, ενδεχομένως, η ίδια η Ivanka Trump.

Με νέο δημοσίευμά του, στο οποίο επικαλείται τέσσερις αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, το Politico αναφέρει ότι επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε τη Δευτέρα περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση με αφορμή το αρχικό δημοσίευμα. Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες ή ακόμη και μήνες, προτού υπάρξουν τελικά συμπεράσματα. Ωστόσο, αποτελεί ένα ακόμη πονοκέφαλο για τον Donald Trump, καθώς ενδέχεται να ερευνηθεί κατά πόσο έχουν σχέση με τις έρευνες που διεξάγει ο ειδικός σύμβουλος και πρώην επικεφαλής του FBI, Robert Mueller, αναφορικά με τον «ρωσικό δάκτυλο».

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι αποκαλύψεις για χρήση προσωπικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχαν κοστίσει ακριβά στην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Hillary Clinton.

Φωτογραφία από Wikimedia Commons