Λ. Κρέτσος: Οι άδειες που θα δοθούν σήμερα είναι προσωρινές

Λ. Κρέτσος: Οι άδειες που θα δοθούν σήμερα είναι προσωρινές

«Ιστορική» χαρακτηρίζει τη σημερινή ημέρα ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Αναφερόμενος στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι οι 4 άδειες που θα δοθούν σήμερα είναι «προσωρινές», καθώς σε 20 ημέρες θα ελεγχθεί εκ νέου το Πόθεν Έσχες των εταιρειών που θα κερδίσουν τις άδειες. 

«Εμείς καταλαβαίνουνε ότι είναι μια κουραστική διαδικασία για τους καναλάρχες, αλλά γίνεται για λόγους απόλυτης διαφάνειας. Άνθρωποι όμως είναι και οι υπάλληλοι που συμμετέχουν και μάλιστα δεν πληρώνονται έξτρα» δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ κατήγγειλε «το μπούλινγκ των μεγαλοδικηγόρων» όπως είπε, απέναντι σε απλούς δημόσιους υπαλλήλους.

«Όλα έχουν γίνει απολύτως νόμιμα και όπως επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον», υποστήριξε, ενώ διαβεβαίωσε πως τα δωμάτια των καναλαρχών, τα οποία ελέγχθηκαν χτες από την Ελληνική Αστυνομία για τυχόν μέσα υποκλοπής η διαρροής, δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, και οι κάμερες βλέπουν μόνο τους διαδρόμους και το υλικό από τις κάμερες βλέπουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής και οι 8 εκπρόσωποι των καναλιών.

Διευκρίνισε επίσης πως δεν φεύγει σήμερα από τη διαδικασία όποιος πάρει την πρώτη άδεια. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αλλοιωθεί το αποτέλεσμα από τυχόν διαρροή, μένουν όλοι μέχρι να δημοπρατηθούν όλες οι άδειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.