Λ. Αυγενάκης: Αθλητισμός για τους πολλούς και κυρίως για την επόμενη γενιά

Λ. Αυγενάκης: Αθλητισμός για τους πολλούς και κυρίως για την επόμενη γενιά

«Μέσα από τον αθλητισμό να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και, κυρίως, να προετοιμάσουμε καλύτερους πολίτες για την κοινωνία μας, αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος της ΝΔ. Θέλουμε έναν αθλητισμό για τους πολλούς και κυρίως για την επόμενη γενιά». Αυτό δήλωσε ο γραμματέας Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης από το Ηράκλειο, όπου παραβρέθηκε στην ημερίδα του τομέα Αθλητισμού της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με θέμα «Αθλητισμός και Προληπτική Ιατρική».

Στόχος μας είναι να τονώσουμε το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας και να διαμορφώσουμε μια αθλητική νοοτροπία στις νεαρές ηλικίες, ανέφερε ο κ. Αυγενάκης επισημαίνοντας πως αυτή η νοοτροπία θα αποδώσει καρπούς μεσοπρόθεσμα, οδηγώντας σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο διαβίωσης. «Αν κατορθώσουμε να αποκτήσουμε έναν ποιοτικότερο αθλητισμό, δεν θα έχουμε μόνο καλύτερη υγεία. Θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για να βελτιωθούμε ως κοινωνία… Όποιο δρόμο και αν διαλέξουν να ακολουθήσουν στη ζωή τους τα νέα παιδιά, ο αθλητισμός θα τα βοηθήσει να τον περπατήσουν καλύτερα», είπε ενώ υπενθύμισε το ρητό «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν», όπως υποστήριζε ο Ιπποκράτης, που αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης για την υγεία, αλλά και τη μακροζωία. «Υγεία και αθλητισμός λοιπόν, είναι άρρηκτα συνυφασμένες έννοιες μεταξύ τους. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και ο ρόλος της Προληπτικής Ιατρικής, αποδεικνύεται καθοριστικός και σωτήριος σε όλες τις περιπτώσεις ασθενειών που απειλούν την υγεία και τη ζωή ενός ατόμου».

«Χωρίς μελέτες ο σχεδιασμός του ΒΟΑΚ»

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Ηράκλειο ο κ. Αυγενάκης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην Κρήτη και αφορά στον σχεδιασμό του ΒΟΑΚ όπως αυτός έχει παρουσιασθεί από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπρίτζη.

Ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πισωγυρίσματα» στον σχεδιασμό του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και «εμπαιγμό» των πολιτών της Κρήτης, τονίζοντας ότι για τη ΝΔ «ο ΒΟΑΚ, ο άξονας Κίσσαμος έως και Σητεία, είναι κομβικής σημασίας έργο υποδομής για ολόκληρη την Κρήτη. Αποτελεί έργο άμεσα συνδεδεμένο με την ασφάλεια και την ανάπτυξη του νησιού μας».

«Χωρίς μελέτες, χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μελέτη κυκλοφοριακού φόρτου, βιαστικά, χωρίς σχεδιασμό και εντελώς στο πόδι, μας απειλεί ο κ. Σπίρτζης ότι εάν δεν δεχτούμε τη σούπερ ιδέα του, είναι έτοιμος να τα "τινάξει" όλα στον αέρα. Δυστυχώς, ο κ. Σπίρτζης και ο πρωθυπουργός, μετά από 3 χρόνια πισωγυρίσματα, συνεχίζουν να εμπαίζουν τους πολίτες της Κρήτης και να ανακοινώνουν ξανά και ξανά το έργο του ΒΟΑΚ» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης προσθέτοντας πως: «Με εκβιαστικά τρικ, άλλαξε πάλι το σχεδιασμό και πετάει αυτή τη στιγμή το μπαλάκι της δικής του ανικανότητας προς τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, μιλά επιλεκτικά με βουλευτές μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, και χωρίς στοιχεία, εκβιάζει ότι θα αποσύρει, τι αλήθεια; Την ιδέα; Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση στο θέμα του ΒΟΑΚ ψάχνει μια νέα ευκαιρία να "φορέσει γραβάτα" και να κόψει κορδέλες. Όμως ο ΒΟΑΚ δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα γονατογραφήματος». Μίλησε επίσης για την απαραίτητη προτεραιότητα που τίθεται ώστε να ξεκινήσει άμεσα, να γίνει άμεσα, Στρατηγική Μελέτη Σκοπιμότητας: «… και αμέσως μετά να προχωρήσουμε στην αναζήτηση των εργαλείων χρηματοδότησης. Μετρημένα και σωστά βήματα. Έντιμες και καθαρές κουβέντες. Η ΝΔ προσεγγίζει το θέμα με υπευθυνότητα, τεκμηριωμένο λόγο και επιχειρήματα. Για εμάς, ο ΒΟΑΚ, ο άξονας Κίσσαμος έως και Σητεία, είναι κομβικής σημασίας έργο υποδομής για ολόκληρη την Κρήτη. Αποτελεί έργο άμεσα συνδεδεμένο με την ασφάλεια και την ανάπτυξη του νησιού μας».

Τέλος, σχετικά με το συνεχές αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διενέργεια εκλογών και την πολιτική αντιπαράθεση που υπάρχει σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα ο γγ της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για μία συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έχει πλέον απαξιωθεί -όπως είπε- στη συνείδηση των πολιτών. «Είναι βέβαιο ότι έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία. Ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος μιας ασθενικής δεδηλωμένης και όσο αν δεν θέλει να το παραδεχτεί δημοσίως, τελεί υπό την ομηρεία του κ. Καμμένου. Δεν έχει προηγούμενο, ο συγκυβερνήτης του πρωθυπουργού να προαναγγέλλει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση που στηρίζει, όταν θα έρθει στη Βουλή μια συμφωνία με την οποία τάχα διαφωνεί. Σε κάθε περίπτωση, ο τραγέλαφος αυτός πρέπει να τελειώνει. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις. Η επόμενη κυβέρνηση χρειάζεται μια καθαρή εντολή. Η μόνη απάντηση σε αυτό το περιβάλλον τοξικότητας και αβεβαιότητας, το οποίο κάνει και πολύ κακό στην πραγματική οικονομία, είναι εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Η μόνη καθαρή έξοδος που μπορεί να προκαλέσει ο κ. Τσίπρας είναι η δική του έξοδος, με εκλογές».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ