Κυρ. Μητσοτάκης: Το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τα παιδιά

Κυρ. Μητσοτάκης: Το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τα παιδιά

Το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τα παιδιά τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του τονίζοντας ότι η  μετάλλαξη Δ είναι πιο επικίνδυνη, πληγώνει και τα παιδιά, ενώ οι βλάβες στον οργανισμό μπορεί να είναι μακροχρόνιες.

Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός, ήδη έχουν εμβολιαστεί 130.000 παιδιά ηλικίας 12-17, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους.

Την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πλαισιώνει ένα σχετικό βίντεο ενώ ο πρωθυπουργός παραθέτει έναν σύνδεσμο με αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα εμβολιασμών παιδιών και εφήβων ηλικίας 12-17 ετών από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών. 

Νωρίτερα, τη δυνατότητα να εμβολιάζουν στο ιατρείο τους παιδιά 12-17 ετών κατά του κορονοϊού, θα έχουν σύντομα οι παιδίατροι όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, έπειτα από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη να πεισθούν οι γονείς, με τη βοήθεια των παιδιάτρων, ώστε να προχωρήσουν στον εμβολισμό των παιδιών τους, που έχουν ηλικία από 12-17 έτη, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα «πληγώνει και τα παιδιά» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χαίρομαι διότι ήδη 130.000 παιδιά σε ηλικίες 12-17 προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους έχουν σπεύσει να κάνουν το εμβόλιο. Υπάρχει όμως ένα σημαντικό ποσοστό γονέων και παιδιών που ακόμα δεν έχουν πάρει αυτήν την απόφαση και ο σκοπός της σημερινής μας συνάντησης είναι με απλά λόγια να μας βοηθήσετε να πείσουμε τους γονείς ότι πρέπει να πάρουν αυτήν την απόφαση, θέλω να μας βοηθήσετε να πείσουμε και τους παιδιάτρους ότι πρέπει να πείσουν τους γονείς ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη απόφαση για την υγεία των παιδιών τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.