Κυπριακό: Παρέμβαση Trump σε Εrdogan, ζήτησε ο Ν. Αναστασιάδης

Κυπριακό: Παρέμβαση Trump σε Εrdogan, ζήτησε ο Ν. Αναστασιάδης

Τηλεφωνική επικοινωνία 20 λεπτών με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Micael Pens είχε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Pens για τις εξελίξεις στη Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά και τις προτάσεις που έχει καταθέσει και γραπτώς στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης που είχε νωρίτερα μαζί του. Του ζήτησε δε να μιλήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump για το Κυπριακό με τον Τούρκο Πρόεδρο Tayyip Erdogan κατά τη σύνοδο των G20.

Από τη μεριά του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να μεταφέρει στη Διάσκεψη τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. 

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο είχε επίσης και ο Τ/κ ηγέτης, Μustafa Akinci μετά την συνομιλία Pens - Αναστασιάδη.

Ο κ. Pens με tweet στον λογαριασμό του, λίγο αργότερα, αναφέρθηκε στις δύο τηλεφωνικές επαφές που είχε με Αναστασιάδη και Akinci, προκειμένου να τους παροτρύνει να φτάσουν σε μια ιστορική διευθέτηση στο Κυπριακό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: - Λευκός Οίκος: Υποστηρίζουμε την προσπάθεια για την επανένωση της Κύπρου