Κurier: Ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ το φαβορί για αντικαταστάτης του J. Dijsselbloem

Κurier: Ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ το φαβορί για αντικαταστάτης του J. Dijsselbloem

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Hans Jοrg Schelling, είναι το μεγάλο φαβορί για το αξίωμα του επικεφαλής του Eurogroup στη θέση του Jeroen Dijsselbloem, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα "Kurier".

«Οι ημέρες του Jeroen Dijsselbloem είναι μετρημένες», επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα πλέκοντας το εγκώμιο του δικού της πολιτικού.

Για τον πιθανότερο έως τώρα αντικαταστάτη του Dijsselbloem, τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Luis de Guindos, η "Kurier" εξηγεί πως ο ίδιος έχει εκμυστηρευτεί στους Ευρωπαίους εταίρους πως δεν ενδιαφέρεται.

Άλλοι πιθανοί διάδοχοι του Dijsselbloem θα μπορούσαν να είναι οι υπουργοί Οικονομικών της Σλοβακίας Peter Kazimir, της Μάλτας Edward Scicluna και της Πορτογαλίας Mario Centeno. Πριν από το Ecofin, αναφέρει η εφημερίδα, τo φαβορί για τη θέση Luis de Guindos δήλωσε πάντως πως δεν θα διεκδικήσει το εν λόγω αξίωμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Schelling τάσσεται υπέρ της συνέχισης των προγραμμάτων βοήθειας προς την Ελλάδα κι έχει δηλώσει πως ένα Grexit δεν φέρνει κανένα πλεονέκτημα. Ο ίδιος επίσης εκτιμά πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους όρους και πως θα λάβει την επόμενη δόση το καλοκαίρι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα