Κορονοϊός: Νεκρή 90χρονη στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Κορονοϊός: Νεκρή 90χρονη στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Μια 90χρονη γυναίκα κατέληξε σήμερα το μεσημέρι στο Nοσοκομείο Χανίων όπου και νοσηλευόταν από χθες στην κλινική για Covid-19. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, η ηλικιωμένη ήταν τρόφιμος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η 90χρονη είχε υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο μοριακής ανίχνευσης (PCR) στις 31/12/20, με αρνητικό αποτέλεσμα και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό κατά τον επανέλεγχο που υπεβλήθη τη Δευτέρα, 04/01/21. Αμέσως, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλευόταν στην κλινική covid όπου και κατέληξε στις 2.00 το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η ηλικιωμένη έπασχε από πολλαπλά και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα».

Σημειώνεται πως στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό δύο εργαζόμενες έπειτα από το πρόσφατο μοριακό τεστ (PCR) που έγινε στο σύνολο των φιλοξενούμενων και του προσωπικού.

Επιπλέον, σύμφωνα με το flashnews.gr, έξι φιλοξενούμενοι του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων είχαν μεταφερθεί στο νοσομοκείο Χανίων, έπειτα από τα μοριακά τεστ που διενεργήθηκαν σε συνολικά 83 ηλικιωμένους, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.