“Κοιτάζει” τα μετάλλια η Εθνική γυναικών στο Πανευρωπαϊκό του μπάσκετ

“Κοιτάζει” τα μετάλλια η Εθνική γυναικών στο Πανευρωπαϊκό του μπάσκετ

H Εθνική Γυναικών “σκόρπισε” με 84-55 την Τουρκία και προκρίθηκε στους ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ Γυναικών, που διεξάγεται στην Πράγα της Τσεχίας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φτάνει στους «4» της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα «σφράγισε» το εισιτήριο για τα Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που θα γίνει στην Ισπανία στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πρωταγωνίστρια για την Εθνική ήταν η Εβίνα Μάλτση που έκανε νταμπλ νταμπλ με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μηνύματά του τους στο Twitter συνεχάρησαν την Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στον πρωθυπουργικό λογαριασμό: Συγχαρητήρια στην Εθνική Γυναικών για την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Κορίτσια, μας κάνατε ξανά περήφανους!

Συγχαρητήρια στην Εθνική Γυναικών για την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Κορίτσια, μας κάνατε ξανά περήφανους! #EuroBasketWomen2017 pic.twitter.com/M7TUucIKJD

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 22 Ιουνίου 2017 />Αντίστοιχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών που κέρδισε την Τουρκία και πάει στους 4. Μπράβο στα κορίτσια μας!

Από τη μεριά του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Εθνική γυναικών για την πρόκρισή της στις «4» καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στην Πράγα. Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά επικράτησαν κατά κράτος της Τουρκίας και πήραν πανάξια πρόκριση, επιτυχία που συνιστά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής διάκριση στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Οι ευχές όλων μας είναι με τις διεθνείς μας στην προσπάθειά τους να ανέβουν ακόμα ψηλότερα, κατατάσσοντας πλέον και το γυναικείο μπάσκετ στην αφρόκρεμα της Ευρώπης. Μπράβο σε όλους, αθλήτριες, προπονητές και Ομοσπονδία».

«Η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών έβαλε τρίποντο στις καρδιές μας με την ιστορική της διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια!» αναφέρει με ανάρτησή της στο twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Τα συγχαρητήριά του στην Εθνική Ομάδα μπάσκετ γυναικών έστειλε και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης σε ανάρτησή του στο twitter τόνισε χαρακτηριστικά: «Μεγάλη καρδιά! Μεγάλη ψυχή! Μας κάνατε υπερήφανους. Μπράβο κορίτσια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ