Κλειστή η εθνική Θεσσαλονίκης-Σερρών στο Λευκώνα από τα μπλόκα των αγροτών

Κλειστή η εθνική Θεσσαλονίκης-Σερρών στο Λευκώνα από τα μπλόκα των αγροτών

Κλειστή παραμένει μέχρι και αυτήν την ώρα, από τις 12 το μεσημέρι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, ενώ στο σημείο επιστρέφουν οι δυνάμεις αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής που επιχείρησαν να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σημεία, μέσω άλλων παρακαμπτηρίων οδών και τους σταμάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Σε απόσταση αναπνοής από το τελωνείο Ευζώνων και το τελωνείο Προμαχώνα βρίσκονται οι αγρότες της Βορείου Ελλάδος με την αστυνομία να έχει κατεβάσει μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ για να ανακόψει την πορεία τους και να τους εμποδίσει να κλείσουν την δίοδο προς τις γειτονικές χώρες, Στις 17.00 και για δύο ώρες θα κλείσουν την εθνική στο ύψος της Νίκαιας.   

Ειδικότερα μερικά ...βήματα πριν το τελωνείο των Ευζώνων συγκεντρώθηκαν αγρότες με τα τρακτέρ τους και ύστερα από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν να τηρήσουν στάση αναμονής, μέχρι να φτάσουν στο σημείο και οι συνάδελφοί τους από Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς. "Εμείς θέλουμε να πάμε στο τελωνείο των Ευζώνων, όχι για να το κλείσουμε και να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά", επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης. Στο σημείο έχουν παραταχθεί περίπου 80 τρακτέρ.

Από χωράφια προς τον Προμαχώνα

Σε τρία σημεία με κατεύθυνση το τελωνείο Προμαχώνα, έχουν σταματήσει οι αστυνομικές δυνάμεις αγρότες και κηνοτρόφους του Νομού Σερρών, που με τα τρακτέρ τους προσπαθούν να φτάσουν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.Κλειστή παραμένει από τις 12 το μεσημέρι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών, έξω απο το Λευκώνα, αφού στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου βρίσκονται για τέταρτη ημέρα σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, που "δεν πρόκειται να μετακινηθούμε απο το οδόστρωμα, εκτός και φύγουν οι διμοιρίες απο το οδόστρωμα και μας επιτρέψουν να πάμε Προμαχώνα", επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Στέργιος Λίτος.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές δυνάμεις έκοψαν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής κάτω απο τη γέφυρα του Στρυμόνα, στο Πετρίτσι, αλλά και στην Εγνατία οδό, στο ύψος των λουτρών, όπως μας επισήμανε ο αγρότης, Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι βούλγαροι ευρωβουλευτές ψήφισαν θέση με την οποία ζητούν από την Κομισιόν να ασχοληθεί με τα προβλήματα στα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας. Οι ευρωβουλευτές αναφέρονται στην πρόθεση των Ελλήνων αγροτών να στήσουν μπλόκα στους δρόμους και υποστηρίζουν ότι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τις ενέργειές τους είναι οι βουλγαρικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στους τομείς των εμπορίου, τουρισμού και της ελαφράς βιομηχανίας. Κατά τη διάρκεια της κρίσης του περασμένου έτους, περισσότεροι από 6.000 οδηγοί φορτηγών, αναγκάστηκαν να περάσουν μέρες εν αναμονή της άρσης του αποκλεισμού, χωρίς χρήματα, τρόφιμα και χωρίς την ύπαρξη των βασικών συνθηκών υγιεινής στη μέση του χειμώνα, υπενθύμισαν οι Bούλγαροι ευρωβουλευτές.