Κλειστή από αγρότες η εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας

Κλειστή από αγρότες η εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες με νέα μπλόκα στο εθνικό οδικό δίκτυο ενώ συνεχίζουν με τους αποκλεισμούς των εθνικών οδών.

Από τις 12 το μεσημέρι έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας έξω από την Λάρισα. Ήδη από την Πέμπτη παραμένει κλειστό επ'' αόριστον στο σημείο αυτό το ρεύμα προς Αθήνα, ενώ ο αποκλεισμός του ρεύματος προς Θεσσαλονίκη αναμένεται να λήξει στις 14:00.

Την ίδια ώρα οι αγρότες της Αιγιαλείας ανακοίνωσαν πως από σήμερα ο αποκλεισμός της εθνικής Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, θα είναι τρίωρος, από τις 17:00 έως τις 20:00 κάθε απόγευμα.

Στην Αιτωλοακαρνανία οι αγρότες θα στήσουν σήμερα δύο μπλόκα, ένα στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου και ένα στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.

Στο μεταξύ σε ανασύνταξη και επανασχεδιασμό της δράσης τους, έχουν στο επίκεντρο των σημερινών τους διαβουλεύσεων οι αγρότες στην Κεντρική Μακεδονία,.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αύριο το μεσημέρι, αγρότες των προαναφερόμενων περιοχών έχουν ήδη αποφασίσει να κατεθυνθούν στο σημείο, προκειμένου να ενισχύσουν τη δύναμη των συναδέλφων τους. Αγρότες της Χαλάστρας, σήμερα θα μεταβούν στα διόδια Μαλγάρων, αλλά όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού τους, Αχιλλέας Καμπούρης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας «αύριο ή την Τρίτη θα μεταβούμε και εμείς στο τελωνείο των Ευζώνων, προκειμένου να ενισχύσουμε ένα απο τα πιο δυναμικά μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας».

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα έχει στηθεί το μπλόκο των αγροτών Νομού Χαλκιδικής στον κόμβο της Τρίγλιας, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανίων, όπως επισήμανε μιλώντας σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής, Φιλαλήθης Καπάνδριας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι σήμερα το μενού θα έχει παράταξη των τρακτέρ στο σημείο και γενική συνέλευση αποκλειστικά και μόνο και ξεκαθάρισε ότι η δράση του μπλόκου θα αποφασίζεται απο γενικές συνελεύσεις στο σημείο. Ο ίδιος δε, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σε δεύτερο στάδιο, να μετακινηθούν σε άλλο σημείο για ενίσχυση του, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Στο μεταξύ, αργά χθες το βράδυ στήθηκε μπλόκο απο αγρότες και κτηνοτρόφους της Κατερίνης στην αερογέφυρα και σήμερα θα προκύψει η συντονιστική τους επιτροπή και στη συνέχεια σε γενική συνέλευση και συνενόηση με τους συναδέλφους τους στη Κεντρική Μακεδονία, θα καθοριστεί το πλάνο της δράσης τους. Αύριο μετά τις 11 το πρωί αναμένονται σε περιοχή του αεροδρομίου "Μακεδονία" αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Χαλκιδικής, προκειμένου να στηθεί το μπλόκο τους, όπως μας είπε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος.

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας αγρότες της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας και δεν εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων. Οι συντασσόμενοι με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, δεν προτίθεται να προβούν σε αποκλεισμούς δρόμων, όπως επανειλλημένα ξεκαθάρισαν και αυτό που οργανώνουν-σύμφωνα με αποτελέσματα γενικών συνελεύσεων σε περιοχές των Σερρών, Παγγαίου και Δράμας και Ελευθερούπολη και περιοχές των Σερρών, όπως Αχινού, Μαυροθάλασσας και Δήμου Νέας Ζίχνης- είναι η διοργάνωση συλλαλητηρίου στην 10η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτοροφίας και Πτηνοτροφίας "Ζοοtechnia" που ανοίγει τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 2 Φεβρουαρίου.