«Κλείδωσε» για τις 12 Ιουνίου η ιστορική συνάντηση Τραμπ – Κιμ

«Κλείδωσε» για τις 12 Ιουνίου η ιστορική συνάντηση Τραμπ – Κιμ

Σε πορεία υλοποίησης εισέρχεται η συνάντηση κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Βορειοκορεάτη, καθώς τόσο οι προετοιμασίες όσο και η ατζέντα των συζητήσεων «πηγαίνουν καλά» όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις δηλώσεις της εκπρόσωπου της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Σάντερς, οι δύο ηγέτες προγραμματίζουν να συναντηθούν στις 09:00 τοπική ώρα στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου.

«Εργαζόμαστε ενεργά για την προετοιμασία της συνάντησης και αισθανόμαστε ότι τα πράγματα εξελίσσονται καλά και έχει σημειωθεί πρόοδος» τόνισε η Σάντερς χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Επεσήμανε πάντως ότι ειδικοί μια ομάδα ειδικών βρίσκεται ήδη στη Σιγκαπούρη για να προετοιμάσει τη συνάντηση. «Μπορώ να σας πω ότι ο πρόεδρος λαμβάνει καθημερινές ενημερώσεις για τη Βόρεια Κορέα από την ομάδα του αρμόδια για την εθνική ασφάλεια», τόνισε.

Σε ερώτηση κατά πόσον θα συνεχιστεί η εκστρατεία άσκησης πίεσης των ΗΠΑ εις βάρος της Βόρειας Κορέας, η Σάντερς επισήμανε ότι η αμερικανική πολιτική δεν έχει αλλάξει και η Ουάσινγκτον συνεχίζει να διατηρεί σκληρές κυρώσεις ενάντια στην Πιονγκιάνγκ.