Καυστικοί σχολιασμοί του B. Obama για τον D. Trump σε τηλεοπτική εκπομπή

Καυστικοί σχολιασμοί του B. Obama για τον D. Trump σε τηλεοπτική εκπομπή

Ο πρόεδρος Barack Obama δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει καυστικά χθες τον Donald Trump, προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός, για την εκτεταμένη χρήση κι εκμετάλλευση του Twitter, στο πλαίσιο διεξαγωγής της προεκλογικής του εκστρατείας.

Έτσι, ο Αμερικανός πρόεδρος δε δίστασε να διαβάσει μία σειρά από αναρτήσεις με ειδικό νόημα, που έχει κάνει ο Trump στο Twitter, κατά τη χθεσινοβραδινή εκπομπή “Jimmy Kimmel Live”, στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

“Ο πρόεδρος Obama θα πέσει ως ίσως ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ”, είχε γράψει ο Trump στο Twitter, ενώ ο Obama σχολίασε: “Τουλάχιστον θα πέσω ως πρόεδρος”.

Από την πλευρά του, ο Kimmel αστειεύτηκε ότι ο Obama “έπρεπε να εξοικονομήσει χρόνο από την προσπάθειά του, να “στήσει” τις εκλογές”, προκειμένου να εμφανιστεί στο αναφερόμενο σόου, υπαινιγμός του παρουσιαστή που είχε ως στόχο τον Donald Trump, καθώς τον τελευταίο καιρό υποστηρίζει ότι οι αμερικανικές εκλογές είναι “στημένες”.

Ο Obama δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει κι αυτό το αστείο, περιγράφοντας πώς ο κωμικός Bill Murray τον είχε νικήσει σ'' ένα διαγωνισμό που έγινε στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου για το ποιος θα τοποθετούσε περισσότερα μπαλάκια του γκλοφ μέσα σ'' ένα ποτήρι. Επρόκειτο για πρόσφατη επίσκεψη του αναφερόμενου κωμικού στο Λευκό Οίκο, προκειμένου να προωθηθεί το σχέδιο για τη δημόσια υγεία στις ΗΠΑ, που είναι γνωστό ως “Obamacare.”

“Νικούσε συνεχώς”, είπε ο Obama αναφερόμενος στον κωμικό, για να συμπληρώσει: “Ίσως το ποτήρι να ήταν στημένο!”

Ο Kimmel από την πλευρά του ρώτησε τον Obama, “Έχεις ποτέ γελάσει”, παρακολουθώντας τον Trump στην τηλεόραση; “Τις περισσότερες φορές”, απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Obama αποκάλυψε επίσης ότι δέχτηκε κλήσεις στο ειδικό τηλέφωνο ανάγκης που διαθέτει τρεις ή τέσσερις φορές μέσα στη νύχτα, στη διάρκεια της θητείας του στο Λευκό Οίκο, προκειμένου να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις, Μεταξύ αυτών, το 2011, όταν το τσουνάμι έπληξε την Ιαπωνία.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν αγγίζει το κινητό του κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, κάνοντας έναν άλλο σαφή υπαινιγμό για τις συνήθειες του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων. “Δεν κάνω αναρτήσεις στο Twitter στις τρεις το πρωί για τους ανθρώπους που με προσβάλλουν”, δήλωσε με έμφαση ο Obama.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ