«Εμένα μου έσπασαν το χέρι. Είχα σηκώσει τα χέρια για να προστατεύσω το κεφάλι μου από τα σφοδρά χτυπήματα…δέχθηκα αρκετά χτυπήματα. Είχα νάρθηκα επί δυόμιση μήνες».
Ο Αθανάσιος Καραμπέρης, έκτος μάρτυρας στην δίκη της Χρυσής Αυγής, που ανέβηκε στο βήμα για την επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τον Σεπτέμβριο του 2013, ξεκίνησε να καταθέτει για όσα έγιναν το επίμαχο βράδυ. Ο μάρτυρας, που έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην δίκη, τόνισε στο δικαστήριο πως η επίθεση των περίπου 50 χρυσαυγιτών σε βάρος τους, ήταν σχεδιασμένη καλά, «ήταν δολοφονική επίθεση…από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα» όπως είπε, ενώ υπογράμμισε πως οι δράστες είχαν κόψει την κυκλοφορία στην λεωφόρο Δημοκρατίας.
Ο κ. Καραμπέρης, ηλεκτρολόγος που δεν έχει εργασιακή σχέση με την Ζώνη, τόνισε πως το χτύπημα του τάγματος εφόδου εναντίον τους, ήταν σε γνώση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. «Ο Λαγός το είχε προαναγγείλει. Δεν θα έκανε χτύπημα σε βάρος του ΚΚΕ ένα τοπικό στέλεχος» είπε χαρακτηριστικά.
Ο μάρτυρας είπε επίσης, πως στόχος της Χρυσής Αυγής ήταν αυτό που είχε πει ο κατηγορούμενος βουλευτής, Γιάννης Λαγός, όταν είχε πάει επίσκεψη στα Ναυπηγεία: «Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα φύγουν απ' το Πέραμα». Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, ο κ. Καραμπέρης ανέφερε πως οι εργολάβοι της Ζώνης «έχουν σχέσεις αγάπης με την Χρυσή Αυγή» ενώ συμπλήρωσε, πως αν πέσουν τα μεροκάματα και δεν πιέζει κανένας για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας «κάποιοι κερδίζουν».
Κατά την εξέταση του μάρτυρα από την Πολιτική Αγωγή, η πρόεδρος έκανε παρατήρηση σε συνήγορο υπεράσπισης που ειρωνεύτηκε την επαγγελματική ιδιότητα του κ. Καραμπέρη. Ο μάρτυρας δέχθηκε ερώτηση που αφορούσε την άποψή του ως προς το αν η επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και οι σύντροφοι του «είχε κίνητρο τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής». Με την υποβολή της συγκεκριμένης ερώτησης, συνήγορος υπεράσπισης «αναρωτήθηκε» φωναχτά: «Ως ηλεκτρολόγος θα μας το πει αυτό;» για να δεχθεί αμέσως επίπληξη από την πρόεδρο, που σε υψηλό τόνο του είπε: «Αυτό δεν επιτρέπεται να το λέτε για κανέναν άνθρωπο, οποιαδήποτε δουλειά κι αν κάνει. Καθένας έχει δικαίωμα να έχει τις απόψεις του κ. συνήγορε».
Η διαδικασία συνεχίζεται.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ