Κατάληψη στην ΑΣΟΕΕ από τα ξημερώματα - Τα αιτήματα των φοιτητών

Κατάληψη στην ΑΣΟΕΕ από τα ξημερώματα - Τα αιτήματα των φοιτητών

Υπό κατάληψη από φοιτητές του πανεπιστημίου τελεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την κατάληψη αποφάσισε χθες Πέμπτη ο φοιτητικός σύλλογος της ΑΣΟΕΕ "Σωτήρης Πέτρουλας" μετά από συνέλευση, στον απόηχο του επεισοδίου ξυλοδαρμού καθηγητή μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τα foititikanea οι φοιτητές ζητούν ο συγκεκριμένος καθηγητής να απομακρυνθεί και η υπόθεση να διερευνηθεί άμεσα από τη Δικαιοσύνη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους. «Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συγκάλυψη, και ο πρύτανης, Δημήτρης Μπουραντώνης», αναφέρουν, ζητώντας «η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Η ομάδα των φοιτητών ζητούν δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλη τη φοιτητική κοινότητα. Ακόμη, αιτούνται να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική και να οριστεί ισότιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης, ενώ απορρίπτουν την προοπτική πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Επίσης, η ομάδα των φοιτητών έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον Πρύτανη του πανεπιστημίου, Παναγιώτη Μπουραντώνη, ενώ καταδικάζουν «την εισβολή της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο, την συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων καθηγητή της σχολής και απαιτούν μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και ισότιμης πρόσβασης στην επερχόμενη εξεταστική».

Οι φοιτητές αποφάσισαν:

  • Κατάληψη της σχολής Παρασκευή
  • Κινητοποίηση στην Πρυτανεία τη Δευτέρα στη 1μμ.
  • Κεντρικό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους Φ.Σ της Αθήνας.