«Κατάφωρη παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου από τον Πολάκη»

«Κατάφωρη παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου από τον Πολάκη»

Με αφορμή τη φωτογραφία που ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου εμφανίζεται μετά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας του, να βρίσκεται στο αναψυκτήριο σε ένα τραπέζι με αναμμένα τσιγάρα σε τασάκι, ο επικεφαλής της επιτροπής για τον αντικαπνιστικό νόμο, Παναγιώτης Μπεχράκης δήλωσε ότι αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του νόμου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Π. Μπεχράκης έκανε θερμή παράκληση «να παρέμβει ο πρόεδρος της Βουλής για να υπάρξουν κυρώσεις για κάθε πολίτη όταν παραβιάζει τη νομοθεσία σχετικά με τον αντικαπνιστικό νόμο».

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο επικεφαλής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος πρέπει να υπάρξει ποινή και στο καφενείο επειδή υπήρχαν τασάκια στο τραπέζι, «ώστε η Βουλή από πρότυπο παραβίασης να γίνει πρότυπο εφαρμογής της νομοθεσίας και να δείξει το δρόμο για όλη την Ελλάδα ώστε να γίνουμε ευρωπαϊκό κράτος ως προς το κάπνισμα».

Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Βόρεια Μακεδονία, στην οποία, όταν πριν από 5-6 χρόνια είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, ο εισαγγελέας πήγε στη Βουλή και έκλεισε το καφενείο.