Και η Αυστρία καταδικάζει το διάταγμα του D. Trump

Και η Αυστρία καταδικάζει το διάταγμα του D. Trump

Το διάταγμα του νέου Αμερικανού προέδρου D. Trump, με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών, καταδικάζει με κάθε σαφήνεια σε σημερινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Sebastian Kurz, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

"Καταδικάζω αυτή τη γενική απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ. Η δικαιολογημένη στράτευση εναντίον της τρομοκρατίας και του ισλαμισμού δεν επιτρέπεται να οδηγήσει στο να θεωρηθούν γενικά ύποπτες θρησκευτικές κοινότητες και ολόκληρες χώρες", τονίζει χαρακτηριστικά ο Sebastian Kurz.

"Για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με την αμερικάνικη πρεσβεία στη Βιέννη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Αυστριακών πολιτών που θίγονται από αυτά τα μέτρα", προσθέτει στις δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης.

Σύμφωνα με την Kronen Zeitung, στην Αυστρία το διάταγμα του D. Trump θα μπορούσε να αφορά πολίτες με διπλή υπηκοότητα. Ο αριθμός των Αυστριακών οι οποίοι έχουν ιρανικές ρίζες, ανέρχεται μεταξύ 30.000 και 35.000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ