Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν πολλούς στόχους στη Συρία

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν πολλούς στόχους στη Συρία

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν πολλούς στόχους στη Συρία τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή και ένας από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκε ως αντίποινα αναχαιτίσθηκε, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Πρόκειται για το πιο σοβαρό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών από το 2011 οπότε ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία.

Κανένας από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη Συρία ενάντιον των ισραηλινών αεροσκαφών δεν πέτυχε τον στόχο του, αναφέρει ο στρατός, ο οποίος διευκρινίζει ότι «η ασφάλεια των πληρωμάτων των πολιτικών αεροσκαφών του Ισραήλ και τα ίδια τα αεροσκάφη δεν απειλήθηκαν καμία στιγμή».

Ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Συρία αναχαιτίσθηκε βόρεια της Ιερουσαλήμ από το αντιαεροπορικό σύστημα Arrow, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Το Ισραήλ, που επισήμως δεν έχει υπογράψει ειρηνευτική συνθήκη με τη Συρία, έχει πλήξει αρκετούς στόχους στη γειτονική χώρα τα τελευταία χρόνια, κυρίως αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν όπλα στη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, προσέχοντας παράλληλα να μην εμπλακεί στη συριακή σύγκρουση.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα ισραηλινό αεροσκάφος. Διαψεύδει το Ισραήλ

Η διοίκηση του στρατού της Συρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν τον συριακό εναέριο χώρο νωρίς το πρωί και επιτέθηκαν εναντίον στρατιωτικού στόχου κοντά στην Παλμύρα.

Στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο SANA ο συριακός στρατός αναφέρει ότι κατέρριψε ένα από τα ισραηλινά αεροσκάφη και προκάλεσε ζημιές σε ένα άλλο.

«Η αντιαεροπορική μας άμυνα κατέρριψε ένα αεροσκάφος, έπληξε ένα άλλο και ανάγκασε τα υπόλοιπα να φύγουν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πάντως ο ισραηλινός στρατός απάντησε αμέσως, επισημαίνοντας ότι τα αεροσκάφη του που συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτή στη Συρία δεν έχουν υποστεί καμία ζημιά.

Λίγο νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι πολεμικά του αεροσκάφη είχαν πλήξει πολλούς στόχους στη Συρία και ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε σε αντίποινα αναχαιτίστηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ