Αντίστοιχες παρεμβάσεις που είχαν αναπτυχθεί από μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας σε κεντρικές πλατείες των Αθηνών εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση των κορονοπάρτι με το σχέδιο ωστόσο να προβλέπει ότι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων να είναι διακριτική χωρίς να επιλέγεται ως αντίδραση η καταστολή.
Το μοντέλο που εξετάζεται προκειμένου και να σταματήσει η διασπορά αλλά και δίχως να πυροδοτηθεί η ένταση που θα οδηγούσε σε συγκρούσεις και επεισόδια, είναι αντίστοιχο με αυτό που εφαρμόστηκε στην πλατεία Βαρνάβα όπου αστυνομικοί είχαν περιφρουρήσει από νωρίς το σημείο που είχε προαναγγελθεί ότι θα γίνει η συγκέντρωση λειτουργώντας αποτρεπτικά σε όσους ήθελαν να συμμετέχουν.
Προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης τόνισε ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση. Όπως εξήγησε, μια παρέμβαση της Αστυνομίας σε συγκεντρώσεις ή πάρτι 1.000 ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικότερη διασπορά του ιού, ακόμη και σε επεισόδια, καθώς μπορεί να υπάρχουν ομάδες μέσα σε αυτά τα πάρτι, που να επιδιώκουν ένα κλεφτοπόλεμο ή μια σύγκρουση με την Αστυνομία.
Η κ. Πελώνη έκανε έκκληση στην κοινωνική ευθύνη όλων να τηρήσουν τα μέτρα.ξεκαθαρίζοντας ότι η «πλειοψηφία των συμπολιτών μας τηρεί τα μέτρα και κάνει υπομονή για να βγούμε από το τούνελ»
Παράλληλα με την περιφρούρηση των επίμαχων σημείων η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει προσπάθειες για την ανεύρεση των διοργανωτών παρόμοιων πάρτι με κυβερνητικές πηγές να επισημαίνουν ότι η λύση δεν είναι η αστυνομική καταστολή παρά μόνο η κοινωνική απομόνωση τέτοιων συμπεριφορών.
Υπενθυμίζεται ότι ακόμη μια βραδιά αυτοσχέδιων πάρτι ήταν η χθεσινή στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, όπου υπήρχε μαζεμένος κόσμος μέχρι τις 6 το πρωί διασκεδάζοντας και πίνοντας αλκοόλ. Αρκετοί από αυτούς που διασκέδαζαν δεν φορούσαν μάσκες, ενώ σταθμευμένα αυτοκίνητα στους δρόμους τριγύρω προκαλούσαν προβλήματα.