ΗΠΑ: Στήθος με στήθος η μάχη στις αμφίρροπες πολιτείες

ΗΠΑ: Στήθος με στήθος η μάχη στις αμφίρροπες πολιτείες

Donald Trump και Hillary Clinton δίνουν μάχη στήθος με στήθος σε αρκετές κρίσιμης σημασίας Πολιτείες στην κούρσα τους για τον Λευκό Οίκο, αν και οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στην Clinton τις τελευταίες ώρες της προεκλογικής εκστρατείας.

Με την ψηφοφορία να έχει ολοκληρωθεί σε περισσότερες από τις μισές από τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ, η κούρσα εξακολουθεί να είναι αμφίρροπη στο Οχάιο, τη Φλόριντα, τη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσιλβάνια, το Νιού Χαμσάιρ και τη Βιρτζίνια, Πολιτείες που έχουν ζωτική σημασία για να κριθεί ποιος υποψήφιος θα κερδίσει την προεδρία.

Παρακολουθείστε σε συνεχή ενημέρωση όλες τις εξελίξεις.

Αμφότεροι οι υποψήφιοι σημείωσαν από νωρίς νίκες σε Πολιτείες που αναμενόταν να κερδίσουν. Ο Trump κέρδισε συντηρητικές Νότιες και Μεσοδυτικές Πολιτείες ενώ η Clinton κέρδισε αρκετές Πολιτείες στην Ανατολική Ακτή και το Ιλινόι στις Μεσοδυτικές.

Οι νίκες αυτές ήταν αναμενόμενες και όχι ιδιαίτερα σημαντικές για την κούρσα, η οποία είναι πιθανό να κριθεί σε έξι Πολιτείες που έχουν κρίσιμη σημασία στην μάχη για τις 270 ψήφους που χρειάζονται για τη νίκη στο Σώμα των Εκλεκτόρων.

Η Clinton έχει περισσότερες επιλογές για να φθάσει τις 270 ψήφους, ενώ ο Trump χρειάζεται να σαρώσει και στις έξι Πολιτείες για να κερδίσει. Μια νίκη της Clinton είτε στο Οχάιο είτε στη Φλόριντα είναι πιθανό να κλείσει την πόρτα στον Trump. Με καταμετρημένο το 88% των ψήφων στη Φλόριντα, ο Trump προηγούνταν της Clinton κατά περίπου 8.000 ψήφους ενώ έχουν ψηφίσει περίπου 8 εκατομμύρια ψηφοφόροι.