ΗΠΑ: Ο T. Cruz αναζητά περισσότερους χορηγούς για αντιμετωπίσει τον D. Trump

ΗΠΑ: Ο T. Cruz αναζητά περισσότερους χορηγούς για αντιμετωπίσει τον D. Trump

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα Ted Cruz προσπαθεί να εξασφαλίσει νέες πηγές χρηματοδότησης για την προεκλογική του εκστρατεία, καθώς προετοιμάζεται για έναν μακροχρόνιο προεκλογικό αγώνα κατά του δισεκατομμυριούχου Donald Trump. Παράλληλα, το κόστος της προεκλογικής του εκστρατείας αποδεικνύει ότι ο D. Trump είναι ένας απειλητικά ακριβός αντίπαλος.

Προκειμένου ν'' αντιμετωπίσει τις πολλαπλές προκλήσεις του D. Trump, ο γερουσιαστής του Τέξας Ted Cruz ξόδεψε χρήματα στη διαφήμιση, στην αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων στην προεκλογική του εκστρατεία, αλλά και στα τηλεφωνήματα για προσέγγιση των ψηφοφόρων. Ως άμεση συνέπεια των επιλογών αυτών, ο T. Cruz ξόδεψε 5,6 εκατ. δολάρια περισσότερα το Φεβρουάριο από τα χρήματα που του είχε αποδώσει η καμπάνια χρηματοδότησης της εκστρατείας του. Τα στοιχεία αυτά γνωστοποιήθηκαν χθες, αναφορικά με τα οικονομικά της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα στις ΗΠΑ.

Από την άλλη μεριά, το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών για τον T. Cruz κρίνεται μικρότερο των προσδοκιών, καθώς ο D. Trump κατόρθωσε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στον αριθμό των εκλεκτόρων, ξοδεύοντας λίγο περισσότερα χρήματα από το 50% των προεκλογικών δαπανών του T. Cruz. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έχει χρηματοδοτήσει τον προεκλογικό του αγώνα με 24 εκατ. δολάρια από τότε που άρχισε να διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Σήμερα, μετά την απομάκρυνση από την κούρσα των Ρεπουμπλικάνων, των συνυποψηφίων του, Jeb Bush και Marco Rubio, ο Ted Cruz προσπαθεί να κερδίσει ψήφους, αλλά και να συγκεντρώσει χρήματα, προσπαθώντας να πείσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να συνταχθεί πίσω από την υποψηφιότητά του, την οποία θεωρεί μοναδική ελπίδα για το “φρενάρισμα” της δυναμικής του D. Trump.

Το ενδεχόμενο αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί για έναν συντηρητικό υποψήφιο όπως ο T. Cruz, ο οποίος ήρθε σε αντίθεση με τον πυρήνα ηγεσίας των Ρεπουμπλικάνων, μέσω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην αντιπαράθεση για το πρόγραμμα υγείας “ObamaCare” που προκάλεσε την παύση λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για 16 ημέρες.

Ο Ted Cruz επικεντρώνει τώρα την προσπάθειά του στο να πείσει το κόμμα του, ότι ο ίδιος και όχι ο συνυποψήφιος του, ο κυβερνήτης του Οχάιο John Kasich, είναι η καλύτερη επιλογή για να νικήσει τον Donald Trump.

Σε μια ένδειξη αναθέρμανσης των σχέσεων του Ted Cruz με τον ηγετικό πυρήνα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Lindsey Graham, γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας που του είχε ασκήσει σκληρή κριτική, διοργανώνει σήμερα δράση οικονομικής ενίσχυσης της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Charles Foster, δικηγόρος στο Χιούστον ειδικευμένος σε θέματα μετανάστευσης που υποστήριζε τον J. Bush μέχρι να εγκαταλείψει την προεκλογική εκστρατεία το Φεβρουάριο, δηλώνει ότι καλεί την ηγετική ομάδα των Ρεπουμπλικάνων να συνταχθεί πίσω από τον T. Cruz. “Το βασικό μου επιχείρημα προς αυτούς είναι ότι ο Trump αποτελεί απειλή. Η προεδρική υποψηφιότητά του θα είναι ολική καταστροφή. Ο μοναδικός υποψήφιος που έχει μια πραγματική ευκαιρία, στη βάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, καθώς είναι περισσότερο συντηρητικός από τον Kasich, είναι ο Ted” τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ