ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει επιδεινώσει την προσφυγική κρίση

ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει επιδεινώσει την προσφυγική κρίση

Η Ρωσία άρχισε τις επιχειρήσεις στη Συρία με σκοπό να αποδυναμώσει την Διατλαντική Συμμαχία και να υπονομεύσει την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δήλωσε ο Αμερικανός Γερουσιαστής, John McCain, αναφέρουν οι Financial Times.

Δύο πολιτικοί από χώρες συμμάχους των ΗΠΑ και ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος επανέλαβαν τις παρατηρήσεις του κ. McCain. H Μόσχα χρησιμοποιεί την προσφυγική κρίση ως μέσο για να δημιουργήσει ρήγμα στη Δύση, προειδοποίησε ένας από τους πολιτικούς.

Σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους, η Ρωσία έχει βομβαρδίσει εγκαταστάσεις, όπως αρτοποιεία και νοσοκομεία σε μια προσπάθεια να αναγκάσει τον τοπικό πληθυσμό να εγκαταλείψει τις εστίες του αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις ροές προσφύγων προς την Τουρκία και την Ευρώπη.

Ο κ. McCain δήλωσε πως δεν είναι τυχαίο που η Ρωσία συμφώνησε σε παύση των πυρών στη συγκεκριμένη στιγμή. «Το έχουμε ξαναδεί και στην περίπτωση της Ουκρανίας. Η διπλωματία έχει μετατραπεί σε επίδειξη στρατιωτικής ισχύς και αυτό έχει γίνει επειδή το επιτρέπουμε εμείς», δήλωσε.