Η ΥΠΕΞ της Αυστραλίας καλεί τη Ρωσία να πάψει να υποστηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας

Η ΥΠΕΞ της Αυστραλίας καλεί τη Ρωσία να πάψει να υποστηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Julie Bishop κάλεσε τη Μόσχα να πάψει να υποστηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας Bashar al-Assad, προκειμένου να αναζητηθεί από κοινού με τα κράτη της Δύσης μια διευθέτηση της συριακής κρίσης.

«Είναι καιρός η Ρωσία να αποσύρει την υποστήριξη στον Assad ώστε να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε μια πολιτική λύση ώστε να υπάρξει ειρήνη σε αυτή τη χώρα», δήλωσε η Bishop στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα πείσουν τη Ρωσία να πάψει να υποστηρίζει τον Assad, πρόσθεσε η επικεφαλής της αυστραλιανής διπλωματίας.

Για τη Bishop, τα πλήγματα με 59 πυραύλους Τόμαχοκ που εξαπέλυσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον του συριακού στρατού ήταν μια «αναλογική αντίδραση», αφού τα στρατεύματα του Assad κατηγορήθηκαν για μια επίθεση με χημικά όπλα στην Ιντλίμπ.

Χθες Κυριακή η πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump συζητά με στελέχη της κυβέρνησής του το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και του Ιράν διότι υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση.

Το μπαράζ των πυραύλων Τόμαχοκ έπληξε το βράδυ της Πέμπτης την αεροπορική βάση Ας Σαϊράτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ