Η Ντόρα Μπακογιάννη, η τρομοκρατία και το Ισλάμ

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η τρομοκρατία και το Ισλάμ

«Ο πόλεμος είναι με την τρομοκρατία και όχι με το ισλάμ». Η φράση της Ντόρας Μπακογιάννη\ ξένισε ορισμένους και προκάλεσε αντιδράσεις δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώνονται στην Ευρώπη. Μόνο που την δικαίωσε και ο ίδιος ο Μακρόν ο οποίος έσπευσε να διαχωρίσει τον μουσουλμανικό κόσμο από τους τρομοκράτες του ισλάμ.

Πολύπειρος πολιτικός η Ντόρα Μπακογιάννη, με νηφαλιότητα ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως δεν πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες αντεκδίκησης προς τους μουσουλμάνους του κόσμου. Αυτό ίσως δεν άρεσε σε όσους φανατίζονται και ζουν μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ευρώπης είναι μεγάλος. Και δεν είναι όλοι τρομοκράτες. Οι ισλαμοφασίστες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος αλλά δεν αποτελούν πλειοψηφία. Άλλωστε τα πρώτα θύματά τους είναι οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι. ΟΙ πιστοί και μη φανατικοί που δεν ζουν με σκοπό τον αφανισμό των… απίστων.

Για αυτό και επέλεξαν να μεταβούν σε Ευρώπη και Αμερική όπου η ανεξιθρησκία αποτελεί βασικό συστατικό της διαβίωσης σε μια κοινωνία. Δεν επέλεξαν να μεταβούν σε άλλες μουσουλμανικές χώρες για να ζήσουν μέσα στις συνθήκες που διαμορφώνει η ακραία εφαρμογή του κορανίου και της Σαρίας.

Γνώστης των θεμάτων της διεθνούς σκηνής η πρώην υπουργός Εξωτερικών έδειξε τον εχθρό. Ποιος είναι ο αντίπαλος και όχι με ποιόν τρόπο θα ξεσηκωθούν τα ακραία ένστικτα διαφόρων ομάδων που στο τέλος λειτουργούν όπως αυτοί που καταγγέλλουν.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν τη δικαίωσε όπως και όλους όσοι συμφωνούν με τον τρόπο ζωής που ορίζουν οι κανόνες της Φιλελεύθερης Δημοκρατίας, αφού μέσα από τη συνέντευξή του στο al jazeera σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που διαστρεβλώνουν το Ισλάμ και σκοτώνουν στο όνομα της θρησκείας που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται» αποσαφηνίζοντας και ο ίδιος πως εχθρός δεν είναι το Ισλάμ.

Σε κάθε περίπτωση και με αφορμή και τη νέα σφαγή στη Βιέννη από ισλαμοφασίστες φανατικούς τρομοκράτες αξίζει να τονιστεί η ανάγκη ύπαρξης νηφαλιότητας και η άρνηση στον λαϊκισμό που στοχεύει στη δημιουργία κλίματος και αξιοποίησης των ακροδεξιών αντανακλαστικών των πολιτών προς άγρα ψήφων