Η Melanija Trump οφελεί σοβαρά τον τουρισμό της Σλοβενίας

Η Melanija Trump οφελεί σοβαρά τον τουρισμό της Σλοβενίας

Σημαντική άνοδο καταγράφει ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την Σλοβενία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, έχουν καταγραφεί 1.939.000 αφίξεις, αριθμός που ισοδυναμεί με αύξηση της τάξης του 15% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Καθώς δε πρωταγωνιστές στην αύξηση είναι οι αμερικανοί τουρίστες, οι ειδικοί συνάγουν το συμπέρασμα ότι καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε η εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ. Κι αυτό διότι, όπως είναι γνωστό, η Πρώτη Κυρία, Melanija Trump, κατάγεται από την Σλοβενία, με το πατρικό της όνομα να είναι Knavs, ενώ εγκατέλειψε τη χώρα της λίγο μετά τα 20 της χρόνια για να ακολουθήσει καριέρα στον χώρο του μόντελινγκ. Οι πληροφορίες αναφέρουν δε ότι η τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Σλοβενία ήταν το 2002, για να συστήσει τον σημερινό σύζυγό της και πρόεδρο των ΗΠΑ στους γονείς της.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα των 2 εκατ. κατοίκων προέκυψε από τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, το 1991 και ούτως ή άλλως αποτελεί ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό -ο οποίος, τώρα, έχει αποκτήσει και τον καλύτερο «διαφημιστή» του.

Φωτογραφία: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Melania_Trump_2016.jpg