Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καλεί τους Αμερικανούς να στηρίξουν τον Μπάιντεν

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καλεί τους Αμερικανούς να στηρίξουν τον Μπάιντεν

Η έφηβη Σουηδέζα Γκρέτα Τούνμπεργκ που μάχεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, κάλεσε τους Αμερικανούς να εκλέξουν πρόεδρο τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν.

«Δεν εμπλέκομαι ποτέ στην πολιτική των κομμάτων. Όμως οι επόμενες αμερικανικές εκλογές είναι πάνω και πέρα απ’ όλ’ αυτά» ανέφερε στο Twitter η 17χρονη.

«Από κλιματικής άποψης, δεν είναι επαρκές και πολλοί από εσάς ήδη στηρίζετε άλλους υποψήφιους. Όμως σε τελική ανάλυση… ξέρετε… να πάρει η ευχή! Εννοώ, οργανωθείτε και φροντίστε όλος ο κόσμος να ψηφίσει τον Μπάιντεν», έγραψε η νεαρή ακτιβίστρια.

Πέραν του γεγονότος ότι Τραμπ αποσύρθηκε από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, υποστηρίζοντας τις πετρελαιοβιομηχανίες, έχει συγκρουστεί σε προσωπικό επίπεδο με την νεαρή Σουηδέζα.

Συγκεκριμένα ο  πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ειρωνευτεί μέσω του Twitter την Τούνμπεργκ για την «οργή» της όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, συμβουλεύοντάς την να κάνει μαθήματα «διαχείρισης θυμού» (anger management), και καλώντας την να «χαλαρώσει» (Chill Greta, Chill!)