Η εκστρατεία του D. Trump απορρίπτει την υποστήριξη ενός πρώην ηγέτη της Κου Κλουξ Κλαν

Η εκστρατεία του D. Trump απορρίπτει την υποστήριξη ενός πρώην ηγέτη της Κου Κλουξ Κλαν

Ο David Duke, πρώην ηγέτης της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, κάλεσε τους αμερικανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν τον Donald Trump στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 8η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ με ένα προηχογραφημένο τηλεφωνικό μήνυμά του για την προώθηση της υποψηφιότητάς του στη Λουιζιάνα για τη Γερουσία, ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ χθες.

Η εκστρατεία του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο πάντως απέρριψε απερίφραστα την υποστήριξή του, η οποία είχε προκαλέσει αμηχανία στο στρατόπεδο του Trump πριν από μερικούς μήνες.

«Αν δεν σταματήσει αμέσως η μαζική μετανάστευση, θα γίνουμε μειονότητα στην ίδια μας τη χώρα», υποστήριξε ο Duke στο μήνυμά του, το οποίο ανήρτησε στο διαδίκτυο ο ειδησεογραφικός ιστότοπος BuzzFeed.

«Είναι καιρός να σηκωθούμε και να ψηφίσουμε τον Ντόναλντ Trump για πρόεδρο και εμένα, τον David Duke, για τη Γερουσία», πρόσθεσε.

Ο 66χρονος πρώην ηγέτης της KKK αποπειράται μια επιστροφή στην πολιτική επωφελούμενος από την αναταραχή που έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα του Trump.

Πριν από έξι μήνες, ο μεγιστάνας των ακινήτων καθυστέρησε αρκετά να αποκηρύξει τη δημόσια έκφραση υποστήριξης στο πρόσωπό του από τον David Duke, παριστάνοντας αρχικά πως δεν ήξερε ποιος ήταν.

Αυτή τη φορά πάντως η ομάδα του Trump απέρριψε δίχως χρονοτριβή οποιαδήποτε σύνδεση με τον Duke, γνωστή φιγούρα της ρατσιστικής ακροδεξιάς που είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να καταλάβει διάφορα αιρετά αξιώματα τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Ήταν μέλος της πολιτειακής Βουλής των Αντιπροσώπων της Λουιζιάνας από το 1989 ως το 1992.

Το μήνυμα του Duke είναι «απολύτως ενοχλητικό», ανέφερε μια εκπρόσωπος της εκστρατείας του Trump, η Κατρίνα Πίρσον, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Η εκστρατεία Trump δεν γνωρίζει τίποτα για την εκστρατεία του David Duke, έχουμε αποκηρύξει τον D. Duke και δεν εγκρίνουμε καμιά από τις δραστηριότητές του», πρόσθεσε η ίδια.

Όμως η Hillary Clinton επιμένει να συνδέει τον Trump με τον Duke, προσπαθώντας να πείσει τους ψηφοφόρους ότι ο αντίπαλός της είναι ρατσιστής: «θέλω (...) να δείξω στον κόσμο ότι ο D. Duke υποστηρίζει τον D. Trump και πρόκειται για έναν πρώην "Μεγάλο Μάγιστρο" της Κου Κλουξ Κλαν», είπε κατά τη διάρκεια μιας κλειστής, ιδιωτικής εκδήλωσης για την συγκέντρωση κεφαλαίων στο Ιστ Χάμπτον της Νέας Υόρκης, χρησιμοποιώντας τον τίτλο του D. Duke στη ρατσιστική οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ