Η Βόρεια Κορέα στηρίζει τον Donald Trump

Η Βόρεια Κορέα στηρίζει τον Donald Trump

Η Βόρεια Κορέα στηρίζει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ, μέσω άρθρου, το οποίο επαινεί τον Trump, αναφέροντας ότι πρόκειται για έναν «προφητικό προεδρικό υποψήφιο», ο οποίος μπορεί να απελευθερώσει τους Αμερικανούς από τον φόβο των πυρηνικών δοκιμών της Βορείου Κορέας.

Σύμφωνα με το Reuters, στο κείμενο που φιλοξενείται στην κρατική εφημερίδα DPRK Today, ο Trump περιγράφεται ως «σοφός πολιτικός» και σωστή επιλογή για τις αμερικάνικες εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου. Στον αντίποδα, η Hilary Clinton περιγράφεται ως «χοντροκέφαλη», αναφορικά με την πρότασή της να επιβληθεί το ιρανικό παράδειγμα κυρώσεων στη δοκιμή των πυρηνικών όπλων και στη Κορεάτικη Χερσόνησο.

Ο Trump είχε δηλώσει ότι ήταν διατεθειμένος να μιλήσει στον βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, καθώς και ότι η Κίνα θα μπορούσε να συνδράμει σε αυτό, σημειώνεται. Υπενθυμίζεται δε, ότι η Βόρεια Κορέα είναι υπό το καθεστώς κυρώσεων για πυρηνικές δοκιμές της στο παρελθόν. Από τη μεριά τους η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θεωρούν ότι δεν υπάρχει νόημα στην προσπάθεια διαλόγου με τη χώρα.

Στο κείμενο που φιλοξενείται στην εφημερίδα - όργανο της Βορείου Κορέας σημειώνεται η πρόταση του Trump, ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Νότια Κορέα, σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα δεν αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες. Παράλληλα, σημείωσε ότι η επίλυση των προβλημάτων στην κορεάτικη χερσόνησο μπορεί να επιτευχθεί μέσω διαπραγμάτευσης και όχι πολέμου.

«Αποδεικνύεται ότι ο Trump δεν είναι μόνο ένας “τραχύς” ομιλητής και αδαής, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας σοφός υποψήφιος», σημειώνεται στο άρθρο, το οποίο φέρει την υπογραφή ενός κορεάτη αναλυτή ονόματι Han Yong Muk.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι το άρθρο, αν και δεν φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης, εντούτοις αντανακλά τη θέση της κυβέρνησης.