Η αναμέτρηση μεταξύ T. Kaine-M. Pence είχε 37 εκατομμύρια τηλεθεατές

Η αναμέτρηση μεταξύ T. Kaine-M. Pence είχε 37 εκατομμύρια τηλεθεατές

Περίπου 37 εκατομμύρια Αμερικανοί υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν την ενενηντάλεπτη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψήφιων αντιπροέδρων, Ρεπουμπλικανού Mike Pence και Δημοκρατικού Tim Kaine, την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Nielsen που δημοσιοποίησε χθες.

Το σύνολο αυτό αντιπροσωπεύει το μέσο ακροατήριο εννιά τηλεοπτικών καναλιών. Το κανάλι NBC είχε την υψηλότερη ακροαματικότητα, με 7 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ το κανάλι Fox προηγούνταν των καλωδιακών δικτύων με 6,1 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψήφιων για την προεδρία Ρεπουμπλικανού Donald Trump και Δημοκρατικής Hillary Clinton είχε 84 εκατομμύρια τηλεθεατές, ποσό που θεωρείται ρεκόρ για τα χρονικά.

Γενικά οι αναμετρήσεις υποψήφιων αντιπροέδρων παραδοσιακά προσελκύουν μικρότερα ποσοστά τηλεθεατών, με εξαίρεση εκείνη μεταξύ του Δημοκρατικού Joe Biden και της Ρεπουμπλικανής Sarah Palin το 2008, που παρακολούθησαν 69,9 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Το 2012, η αναμέτρηση των υποψήφιων αντιπροέδρων Biden και του Ρεπουμπλικανού Paul Ryan είχε 51,4 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Κανένα από τα σύνολα τηλεθεατών για τις αναμετρήσεις δεν περιλαμβάνει εκείνους που παρακολούθησαν το ντιμπέιτ από υπολογιστές, μέσω κοινωνικής δικτύωσης, ή σε μπαρ και εστιατόρια.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ του Pence, κυβερνήτη της Ιντιάνα, και του Kaine, βουλευτή από την Βιρτζίνια, είναι η μοναδική μεταξύ των δύο υποψήφιων αντιπροέδρων που έχει προγραμματιστεί προτού τις εκλογές το Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ