Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις για τη ρύθμιση του χρέους στη συμφωνία στο Eurogroup είναι περιορισμένες, δεν είναι στο σύνολό τους αυτόματες όπως προβλέπονταν στην απόφαση του 2017, και τελούν υπό αυστηρές προϋποθέσεις, αφού η χώρα εισέρχεται σε μία κατάσταση ενισχυμένης εποπτείας, αναφέρει ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής σχολιάζοντας την απόφαση στο Eurogroup
Tονίζει ότι «τα κέρδη από τη διακράτηση των ομολόγων από τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες «ήταν κεκτημένα της χώρας μέχρι την διαπραγμάτευση του 2015, στη συνέχεια χάθηκαν, και σήμερα επανακτούνται, όμως υπό όρους».
Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι «η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια και τη χρηματοδότηση της χώρας με χαμηλό κόστος δανεισμού», και υπογραμμίζει ότι «η καθαρή έξοδος, με ευθύνη της κυβέρνησης δεν είναι σήμερα εφικτή».
Για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ αναφέρει πως πρόκειται «για μία κακή, εθνικά επιζήμια συμφωνία».
«Η κυβέρνηση σπεύδει και παραδίδει τα δύο καίριας σημασίας “κλειδιά”, αυτά του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Κλειδιά” που κρατούσε η χώρα μας από το 2008. Και τα παραδίδει χωρίς να διασφαλίζει τα δίκαια εθνικά μας συμφέροντα, καλύπτοντας τις βαριές υποχωρήσεις με μεγαλόστομες λεκτικές “κατασκευές”. Αναγνωρίζει, για πρώτη φορά με την υπογραφή της χώρας μας, την ύπαρξη “μακεδονικής γλώσσας” και “μακεδονικής εθνότητας”, διασπά το erga omnes ως προς τους πολίτες και τη γλώσσα, και δημιουργεί “γκρίζες ζώνες” για τα ελληνικά εμπορικά σήματα. Η Νέα Δημοκρατία, στο σύνολό της, δεν θα κυρώσει τη συμφωνία, συμφωνία που υποχρεούνται να φέρουν στη Βουλή οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος» αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ