«Καμπανάκι» χτυπά για την Αττική και την επιδημιολογική της εικόνα το Eυρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), καθώς το λεκανοπέδιο εντάσσεται στις κόκκινες περιοχές της χώρας. Ως προς τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει πράσινη στο σύνολό της, την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης βρίσκεται στο κίτρινο.
Συγκεκριμένα, το κόκκινο χρώμα της Αττικής, σημαίνει ότι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι ίσα ή πάνω από 150.
Ο χάρτης αποτυπώνει τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 4 έως 11 Φεβρουαρίου.
Την ίδια στιγμή, ως προς τον δείκτη θετικότητας η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο πράσινο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης παραμένει στο κίτρινο. Σύμφωνα με αυτή τη μέτρηση, ο δείκτης θετικότητας στο σύνολο της επικράτειας βρίσκεται κάτω από το όριο συναγερμού του 4%.
Σύμφωνα πάντως με το χάρτη, η Ελλάδα είναι μία από τρεις ευρωπαϊκές χώρες που συνεχίζει να έχει περιοχή με «πράσινο» χρώμα, και συγκεκριμένα την Ήπειρο, και η μοναδική χώρα της Νότιας Ευρώπης. Οι άλλες χώρες είναι η Νορβηγία και η Ισλανδία.
Σχεδόν τα μισά κρούσματα και σήμερα στην Αττική
Η Αττική κατέγραψε και σήμερα υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, στην Αττική εντοπίστηκαν 676 κρούσματα σε σύνολο 1327 πανελλαδικά.
Αναλυτικά η κατανομή στην Αττική:
Ανατολική Αττική: 78 κρούσματα
Βόρειος Τομέας Αθηνών:80 κρούσματα
Δυτική Αττική: 26 κρούσματα
Δυτικός Τομέας Αθηνών:124 κρούσματα
Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 195 κρούσματα
Νησιά: 26 κρούσμα
Νότιος Τομέας Αθηνών: 62 κρούσματα
Πειραιάς: 85 κρούσματα