Χ. Θεοχάρης: Το ζήτημα του χρέους είναι ανεξάρτητο της επίσκεψης Obama

Χ. Θεοχάρης: Το ζήτημα του χρέους είναι ανεξάρτητο της επίσκεψης Obama

«Η επίσκεψη Obama είναι πάρα πολύ θετικό γεγονός και συμβολίζει την ισχυροποίηση των δεσμών μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος βοήθησε τη χώρα μας αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, πίσω από τις κλειστές πόρτες, κι έτσι αποφύγαμε πολλές κακοτοπιές στα χρόνια της κρίσης», ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφορικά με τη σημερινή άφιξη του Obama στη χώρα.  

Στη συνέντευξή του στον ρ/σ του Alpha, ξεκαθάρισε, ωστόσο ότι «το θέμα του χρέους έχει πάρει το δρόμο του και είναι ένα ζήτημα που δε μπορεί να λυθεί σε τέτοιες συναντήσεις. Χρειάζεται πολύς χρόνος προετοιμασίας και αυτή η προετοιμασία έχει γίνει».

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότ «η κυβέρνηση θα πάρει ό, τι η απόφαση του Eurogroup περιγράφει για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, τις τρεις αλλαγές του ESM που επηρεάζουν το προφίλ του χρέους μέχρι το 2018. Από εκεί και πέρα αυτό που κέρδισε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση είναι μια λεπτομερέστερη περιγραφή του τι έπεται από το 2018 και μετά. Περιγραφή που θα επιτρέψει και στο ΔΝΤ να επιστρέψει στο πρόγραμμα με χρηματοδότηση».

Όπως δήλωσε, «προφανώς αυτό είναι το ανάποδο από αυτά έλεγε τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση για το ΔΝΤ, αλλά στο πλαίσιο της ρεαλιστικής στροφής αποδέχεται ότι είναι ένα βήμα προς τη μακροπρόθεσμη διευθέτηση του χρέους».