Χ. Θεοχάρης: Η υπόθεση Γεωργίου ξεσκεπάζει την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ

Χ. Θεοχάρης: Η υπόθεση Γεωργίου ξεσκεπάζει την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση στοχοποιώντας τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, έβαλε ουσιαστικά στο στόχαστρο όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος βουλευτής σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ.

Η ανακοίνωση του Χάρη Θεοχάρη έχει ως εξής:

Όταν οι κυβερνώντες δρουν και αντιδρούν σπασμωδικά, χωρίς σχέδιο και με γνώμονα μόνο τα στενά κομματικά τους συμφέροντα, τότε ανακοινώσεις όπως η σημερινή της Επιτρόπου Thyssen δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν. Γιατί η κυβέρνηση στοχοποιώντας τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, έβαλε ουσιαστικά στο στόχαστρο την αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων και όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία έξι χρόνια.

Να θυμίσουμε στην κυβέρνηση τι είχε γίνει την τελευταία φορά που τα “Greek Statistics” είχαν γίνει το θέμα της επικαιρότητας; Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και η χώρα με μεγάλες θυσίες και προσπάθειες, ανεξαρτήτως προσώπων, κατάφερε να αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία της. Για ποια σταθερότητα στην οικονομία μιλάει η κυβέρνηση όταν μόνη της ανοίγει ξανά θέμα αξιοπιστίας της χώρας - όπως λέει σαφώς η ευρωπαία επίτροπος;  

Ας μην περάσουν απαρατήρητοι οι όψιμοι σύμμαχοι της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, η αξιοπιστία των σημερινών ελληνικών στατιστικών πάει χέρι με χέρι με την αναξιοπιστία όσων κυβέρνησαν ως τώρα. Και αυτό είναι που φοβάται και η σημερινή κυβέρνηση: Πως η υπόθεση Γεωργίου ξεσκεπάζει την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, αναξιοπιστία που κληρονόμησε από τα παλαιότερα κόμματα εξουσίας.

Μη συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο. Θα διακινδυνεύσει τη χώρα και δε θα κερδίσει τίποτε: ο λαός ήδη ξέρει πως η αξία της κυβέρνησης και των υποσχέσεών της είναι μηδενική.