Για «παραλογισμό του εκλογικού νόμου» έκανε λόγο ο Ε. Στυλιανίδης από την Κομοτηνή

Για «παραλογισμό του εκλογικού νόμου» έκανε λόγο ο Ε. Στυλιανίδης από την Κομοτηνή

«Ο παραλογισμός του εκλογικού νόμου και όχι η βούληση της τοπικής κοινωνίας, έχει καταστρέψει τη δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση της Ροδόπης και της Θράκης στο Εθνικό Κοινοβούλιο», ανέφερε σήμερα στην Κομοτηνή στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Η Ν.Δ., το δεύτερο σε εκλογική δύναμη κόμμα, που στατιστικά φαίνεται να προηγείται σήμερα στις δημοσκοπήσεις, εκπροσωπείται μόνο από έναν στους δέκα βουλευτές της Θράκης, πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης. Παράλληλα υποστήριξε «η απουσία χριστιανού βουλευτή, παρά τις θετικές ίσως προθέσεις των μουσουλμάνων συναδέλφων, κλονίζει τη σταθερότητα της ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας που όλοι μαζί με κόπο οικοδομήσαμε, αποδυναμώνει την παρέμβασή μας στα κέντρα των αποφάσεων, μειώνει τη διεκδικητική φωνή του τόπου μας, καθιστώντας τη μονοδιάστατη και αφήνει χώρο -όπως αποδεικνύουν πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή- για την ανάπτυξη εθνικισμών και εξτρεμισμών απ'' όλες τις πλευρές».

«Η μνήμη μας πλέον δε δικαιούται να είναι ασθενής, η πολιτική μας κρίση δεν μπορεί να είναι επιπόλαιη και κομματικά εμπαθής και η εθνική και θρακική μας συνείδηση δεν επιτρέπεται να είναι αμβλυμένη», επεσήμανε ο πρώην υπουργός κατά την περίοδο των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Στυλιανίδης έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που δρομολογήθηκαν για το νομό Ροδόπης τις περιόδους που ο ίδιος χρημάτισε υπουργός, αντιπαραβάλλοντας αυτά τα έργα με τη «σημερινή στασιμότητα και οπισθοδρόμηση που παρατηρείται σε όλα τα επίπεδα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία του να είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ροδόπης, όταν προκηρυχθούν εκλογές, σημειώνοντας ότι ξεκινά από σήμερα την προσπάθειά του για να μεταφέρει τα μηνύματά του στους πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ