Γερμανία: Νέα ηγεσία για τους Πράσινους - Φαβορί ο Robert Habeck

Γερμανία: Νέα ηγεσία για τους Πράσινους - Φαβορί ο Robert Habeck

Νέα ηγεσία πρόκειται να αναλάβει τα ηνία των γερμανών Πρασίνων, μετά την ανακοίνωση των συμπροέδρων τους Cem Ozdemir και Simone Peter να μην θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα στο έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την 26η και την 27η Ιανουαρίου στο Ανόβερο.

Μέχρι τώρα, φαβορί για την διαδοχή του κ. Ozdemir θεωρείται ο υπουργός Περιβάλλοντος του Schleswig-Holstein , τον οποίο ο γερμανικός Τύπος περιγράφει ως τον «νέο Joschka Fischer» και ο οποίος είναι ο μοναδικός άνδρας υποψήφιος. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, υποψήφιες είναι η βουλευτής από το Βρανδεμβούργο Annalena Baerbock
και η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στην Κάτω Σαξονία Άνια Πιλ.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον όχι μόνο στο ποιοι θα διαδεχθούν την σημερινή ηγεσία, αλλά και στον ρόλο που θα αναλάβουν οι Ozdemir και Peter την επόμενη μέρα. Η δεύτερη δεν θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής, αντιθέτως ο κ. Έζντεμιρ είναι σήμερα ο δημοφιλέστερος πολιτικός των Πρασίνων. Παρόλα αυτά, οι θέσεις των επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ήδη κατειλημμένες, από τον Anton Hofreiter και την Katrin Goering-Eckardt, και ο σημερινός πρόεδρος είναι πιθανό να αναγκαστεί να αποσυρθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP