Γερμανία: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στις μεταρρυθμίσεις για τη Γαλλία

Γερμανία: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στις μεταρρυθμίσεις για τη Γαλλία

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στην υποστήριξη της Γαλλίας προς τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει ώστε να ενδυναμώσει τη θέση στην Ευρώπη, υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού ΥΠΕΞ.

Αντίστοιχα, και όπως μεταδίδει το Reuters, η εκπρόσωπος Τύπου του Wolfgang Schaeuble επεσήμανε στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών θα συζητήσει μέτρα για την ενίσχυση της Ευρωζώνης με την νέα γαλλική κυβέρνηση, μόλις αυτή σχηματισθεί. Πρόκειται για μια “επιφυλακτική” δήλωση, ενδεικτική της στάσης αναμονής που διατηρεί η γερμανική πλευρά.

Σε σημερινή της ανάλυση η DW εκτιμά Macron δεν θα είναι ένας εύκολος φίλος για τη Γερμανία. “Δεν πρόκειται να γίνει χειροκροτητής της γερμανικής ευρωπαϊκής πολιτικής, δεν συμμερίζεται τον φετιχισμό του Schaeuble στο δόγμα των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, έχει ήδη επικρίνει τα υπερβολικά εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας και ζητά μεταρρυθμίσεις στις οποίες το Βερολίνο είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συναινέσει, όπως μιαν οικονομική και νομισματική ένωση με έναν ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, κοινοτική διαχείριση των χρεών και έναν ενιαίο προϋπολογισμό για την ευρωζώνη”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

“Όλα αυτά είναι αδιανόητα για τον Schaeuble και τη Merkel. Εάν μάλιστα ο Schaeuble παραμείνει υπουργός Οικονομικών και την επόμενη τετραετία, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί να παραδώσει τα κλειδιά του υπουργείου του στις Βρυξέλλες”, παρατηρεί, επίσης, το Spiegel Online.

Φωτογραφία: Sooc