Γ. Μουζάλας: Υπήρξαν και «πονηρές» ΜΚΟ!

Γ. Μουζάλας: Υπήρξαν και «πονηρές» ΜΚΟ!

Σε ευθεία παραδοχή ότι υπήρχαν προβληματικές ΜΚΟ που «θέλησαν να ζήσουν το μυθιστόρημά τους» και σε «πονηρές» που χρηματίστηκαν και έβλαψαν προχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι πλέον «έχουμε τον πλήρη έλεγχο των ΜΚΟ», προσθέτοντας ότι χρήματα από το ελληνικό κράτος θα πάρουν μόνον 8 ΜΚΟ, που «είναι διεθνώς γνωστές οργανώσεις».

Ακόμα επιχείρησε να διαβεβαιώσει ότι θα μπει τάξη στην Ειδομένη. Όπως είπε «θα διαλυθεί με τάξη, με κλιμακωτούς ελέγχους, με σχέδιο και θα δούμε αποτελέσματα», ενώ συμπλήρωσε ότι «χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσει η απελπισία αυτών των ανθρώπων. Χρειάζεται χρόνος για να δώσουμε μορφή στο χάος». Την ίδια ώρα, ο κ. Μουζάλας διεμήνυσε ότι σε 25 μέρες θα «αποσυμφορηθούν τα κέντρα ταυτοποίησης στα νησιά  και πρέπει να αντέξουμε»! Συμπλήρωσε, όμως, ότι σύντομα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα ομαλοποιηθεί η ροή επιστροφής των μεταναστών.

Σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα για τους αλληλέγγυους που βοηθήθηκαν από στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «προφανώς δεν θα θέλατε ένας υπουργός να πάρει θέση για κάτι που βρίσκεται στα δικαστήρια. Είναι δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται κάτι. Θα φανεί στα δικαστήρια αν είχαν δίκιο το Λιμενικό και το υπουργείο Μετανάστευσης ή οι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω βαθιά μέσα μου ότι θα φανεί». Τέλος, ο  αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι η σιδηροδρομική γραμμή μπορεί να ανοίξει και να κλείσει τελικά, αλλά τελικά θα μείνει ανοικτή.


Αλέξανδρος Διαμάντης