Γ. Μουζάλας: Εγκατάσταση προσφύγων σε αξιοπρεπείς συνθήκες έως τα μέσα Ιουνίου

Γ. Μουζάλας: Εγκατάσταση προσφύγων σε αξιοπρεπείς συνθήκες έως τα μέσα Ιουνίου

Οι μετανάστες θα παραμείνουν στον Πειραιά τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, όπως παραδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Κατσώτη από το ΚΚΕ.

Ουσιαστικά, ο κ. Μουζάλας άφησε πίσω του την υπόσχεση για απομάκρυνση των προσφύγων από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, μέχρι και το Πάσχα. «Σε τέτοιες μεγάλες κρίσεις οι αρχικές αντιμετωπίσεις είναι πολύ χειρότερες από αυτές που προσπαθούμε  να κάνουμε εμείς. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει διευθετηθεί η πρώτη μετεγκατάσταση πληθυσμού σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Και το δεύτερο σχέδιο μας είναι - αφού πάρει μορφή το χάος - πώς αυτές οι συνθήκες θα συγκεντροποιηθούν για να γίνουν καλύτερες κι όσοι είναι να μείνουν να μείνουν κι όσοι είναι να φύγουν να φύγουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας στα πρότυπα εκείνου στον Σκαραμαγκά, για το οποίο σημείωσε ότι «είναι ένα καλό κέντρο. Έχουμε και χειρότερα και προσπαθούμε κάθε μέρα σκληρά να τα κάνουμε καλύτερα. Έγινε για να μειωθεί το πρόβλημα στον Πειραιά και θα γίνει κι άλλο τέτοιο».

Σχετικά, τέλος, με τη γενικότερη κατάσταση στο προσφυγικό ζήτημα με τον εγκλωβισμό περίπου 60.000 ατόμων στη χώρα μας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, έκανε λόγο για «οξεία κατάσταση», τονίζοντας ότι «προσπαθούμε να διασώσουμε την αξιοπρέπεια της χώρας κι αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε κι ο Σκαραμαγκάς».

Αλέξανδρος Διαμάντης