Γ. Κυρίτσης: Δίκαιος φόρος ο ΕΝΦΙΑ

Γ. Κυρίτσης: Δίκαιος φόρος ο ΕΝΦΙΑ

Δίκαιο χαρακτήρισε, εμμέσως πλην σαφώς, τον ΕΝΦΙΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, καθώς όπως είπε πως είναι δίκαιο να υπάρχει ένας φόρος ακινήτων και ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα είδος φόρου ακίνητης περιουσίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και σε ερώτηση για τα νέα μέτρα που φέρνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που συζητείται σήμερα στη Βουλή, ο Γιώργος Κυρίτσης υποστήριξε ότι απ'' όλα τα νομοσχέδια προαπαιτουμένων το συγκεκριμένο έχει τις λιγότερες συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία.

Για τον ΕΝΦΙΑ υποστήριξε ότι οι νέες επιβαρύνσεις είναι σε μια κατεύθυνση φορολογικής δικαιοσύνης ενώ στην επισήμανση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υποσχεθεί ποτέ να καταργήσει τον φόρο στην ακίνητη περιουσία καθώς είναι δίκαιο να υπάρχει ένας φόρος ακινήτων. «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα είδος φόρου ακίνητης περιουσίας», τόνισε ο κ. Κυρίτσης.

Όοσν αφορά ενώ ειδικά για τις συντάξεις είπε ότι «το τι θα γίνει με τις συντάξεις θα το δούμε... Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα μας είναι να τελειώνουμε με τα μνημόνια».