Γ. Κουτσούκος: Από 45 έως 86 δισ. το κόστος της «περιπέτειας» Τσίπρα - Καμμένου

Γ. Κουτσούκος: Από 45 έως 86 δισ. το κόστος της «περιπέτειας» Τσίπρα - Καμμένου

«Ο δεύτερος προϋπολογισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και ο πρώτος του 2016 ουσιαστικά, ενσωματώνει το κόστος που σώρευσε σε βάρος του λαού ο κυβερνητικός τυχοδιωκτισμός, η πολιτική του λαϊκισμού, των ψευδών, των απατηλών υποσχέσεων και των αυταπατών», τόνισε κατά την ομιλία του επί του προσχεδίου του προύπολογισμού, ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η αναζήτηση ενός νέου πολιτικού σχεδιασμού στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές, «όπως κομψά διατυπώθηκε στην Εισηγητική Έκθεση 2016» δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά η πολιτική αποδοχή όσων βλέπουν σήμερα το «φως της δημοσιότητας», δηλαδή πως μεταξύ Πούτιν και Ομπάμα «παίχτηκε» το 2015 από τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς που καθοδηγούσε, η τύχη της χώρας. Ο Γιάννης Κουτσούκος, έθεσε στο σημείο αυτό το ερώτημα «πότε θα μάθει την αλήθεια ο λαός;» προσθέτοντας πως «για αυτή την ?σκοτεινή περίοδο? συμπεράσματα έχει βγάλει».

Ο ειδικός αγορητής της ΔΗ.ΣΥ. σημείωσε ότι το τρίτο «αχρείαστο και επαχθέστερο μνημόνιο, ως αποτέλεσμα μιας διαπραγματευτικής τακτικής που «έκαιγε πίσω της τα σπαρτά» και έγινε με όρους εθνικής ήττας», είχε ως αποτέλεσμα νέα δυσβάστακτα μέτρα ύψους 12, 5 δισ. ευρώ και πρωτοφανή ταπείνωση της χώρας που εκχώρησε στους δανειστές τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια.

«Το αποτέλεσμα της περιπέτειας των Τσίπρα - Καμμένου, περιέπλεξε την χώρα και εκτιμάται από διάφορους οικονομολόγους, εκπροσώπους θεσμών και ερευνητικά ιδρύματα, ότι κυμαίνεται από 45 έως 86 δισ. ευρώ» είπε και προσέθεσε ότι όποια μέθοδο και να ακολουθήσει κανένας για να αποτιμήσει αυτήν την ζημιά στην ελληνική οικονομία, μπορούμε να την μετρήσουμε αθροίζοντας στην απώλεια του ΑΕΠ για τη διετία 2015 - 2016 περίπου τα 20 δισ. ευρώ, την εκροή των καταθέσεων γύρω στο 40 δισ. ευρώ, το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την απώλεια που είχε το ελληνικό δημόσιο από τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών γύρω στα 20 δισ. ευρώ και βεβαίως, από την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, την απώλεια των επενδύσεων και του κόστους του νέου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να επιστρέψουν μετά από δύο χρόνια εκεί που είμαστε στο τέλος του 2014».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ